La Melancòmica ironitza sobre temes femenins a la comèdia ‘Elles’

L’actriu Mireia Casado n’és la directora i una de les tres actrius del muntatge, que es pot veure al Teatre del Raval de Barcelona

Una escena de la comèdia 'Elles', del grup La Melancòmica, fundat per la directora i actriu, Mireia Casado
Imatge del cartell de la comèdia 'Elles', amb les actrius Mireia Casado, Agnès Jabbour i Paula Joseph

En plena pandèmia i quan encara està en vigor el confinament municipal, el grup La Melacómica va exhaurir les entrades del seu darrer espectacle ‘Elles’ (#cosasdechicas) al Llevant Tea­tre de Granollers els dies 15 i 17 de gener. Aquesta comèdia protagonitzada per tres dones es pot veure tots els dissabtes al Teatre del Raval de Barcelona (17.30h). “Estem molt contentes de la resposta que estem tenint i confiem continuar la gira per altres municipis”, explica la directora i actriu de la companyia, Mireia Casado, que després de viure quatre anys a Montcada, s’ha traslladat recentment a Vallgorguina.

L’espectacle, estrenat al 2019, va rebre el Premi Especial del Jurat de la Mostra de Teatre de Barcelona “per l’esforç creatiu, per ser una proposta lúdica que ofereix una perspectiva de gènere des del punt de vista de les noves generacions, transversal i per a tot tipus de públic”, segons paraules del jurat. ‘Elles’ neix per omplir un buit en l’escena humorística, on són habituals els trios d’actors, com La Trinca, el Tricicle o el Teatre de Guerrilla, però hi ha pocs referents femenins. “Trobàvem a faltar un trio d’humor fet per dones, on tractessim temes femenins amb ironia i trencant clixès”, explica Casado, qui destaca que l’obra combina monòlegs, cançons, teatre físic, paròdia i esquetxos.  Tot i ser una comèdia, també hi ha crítica social, amb referències a la violència i la desigualtat de gènere i una crida a l’empoderament de les dones per combatre el masclisme.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari