Itaca Band estrena un nou directe amb motiu de la gira ‘A-Simptomàtica’

El grup montcadenc incorpora tres nous músics i elimina la secció de vent temporalment

D'esquerra a dreta, Jordi Busquets, a la percussió; Hug Vilamala, al piano; Jaume Guerra, al contrabaix; Albert García, cantant i Elias Maro, a la guitarra
Artur Gavaldà

Itaca Band ha tornat als escenaris amb un nou directe per adaptar-se a la normativa anticovid, que obliga el públic a estar-se assegut, amb distància de seguretat i amb mascareta.  Amb motiu de la gira A-Simptomàtica, títol que fa al·lusió al context de pandèmia, la banda ha arranjat la majoria de temes del seu repertori –on s'inclou el seu darrer treball, 'La lengua de los pájaros'–, apostant pel so acústic i una cadència més lenta, lluny del directe trepidant al que estava acostumat el seu públic."Hem hagut de transformar una mica les nostres cançons perquè la gent les pugui escoltar d'una altra manera, ja que no pot ni saltar ni ballar", ha explicat el líder de la banda, Albert Garcia, qui està satisfet de la resposta del públic en els dos primers concerts de la nova gira, fets el passat 3 d'abril a la Sala Zero de Tarragona.

La pròxima cita serà aquest dissabte a la Sala Clap de Mataró, on també farà dos concerts seguits, una fòrmula que repetirà en aquelles sales on la demanda d'entrades superi l'aforament –reduït a la meitat segons la normativa. D'aquí a final de maig, Itaca Band té programats una desena de concerts a ciutat com Bilbao, Vic, Madrid i Lleida. "És molt gratificant comprovar com s'omplen les sales de gent, malgrat les limitacions, i poder tornar a connectar amb el nostre públic, a qui trobàvem a faltar", ha afegit García.

En aquesta nova etapa el grup reapareix amb les absències destacades de Pere Mercader, teclista i compositor de la majoria dels temes, i el baix Miquel Sangüesa. S'incorporen Elias Maro, a la guitarra; Hug Vilamala, al piano, i Jaume Guerra, al contrabaix. Jordi Busquets continua a la percussió, mentre que la secció de vent s'ha eliminat temporalment (trompeta i trombó). El cantant i compositor, que ha estat pare fa sis mesos, es mostra il·lusionat amb la possibilitat que aviat tornin els grans festivals després que el macroconcert pilot del grup Love of Lesbian al Palau Sant Jordi demostrés que la cultura és segura si es posen els mitjans necessaris.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari