El Museu participa en una mostra sobre el Monestir de Sant Cugat

Montcada ha aportat la primera làmina de la genealogia de la família dels Montcada

Acte inaugural de la mostra 'Coincidències insòlites: Tots som Monestir', feta ahir al Monestir de Sant Cugat, amb participació del Museu de Montcada
MM
Mercedes Duran, directora del Museu Municipal, durant la presentació de la mostra al Monestir de Sant Cugat

El Museu Municipal participa en l'exposició 'Tots som Monestir”, amb l'aportació de la primera làmina de la genealogia de la família Montcada donada per Danilo Moncada, descendent italià de la nissaga de nobles. La mostra s'emmarca en el cicle d'exposicions itinerants de petit format que promou la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona amb el títol 'Coincidències històriques' per posar en diàleg diferents peces i esdeveniments que impliquen una relació simbòlica, estètica o conceptual. En l'acte inaugural, que es va fer ahir la tarda al Monestir de Sant Cugat, va participar la directora del Museu Municipal, Mercedes Duran.

L’exposició 'Tots som Monestir' es remunta més d'un mil·lenni enrere, a l'època de més esplendor del monestir de Sant Cugat del Vallès, quan Cerdanyola, Montcada, Ripollet i Sant Cugat formaven part, d'una manera o altra, de les possessions d'aquesta antiga abadia benedictina. Els Montcada al segle XII van tenir diferències amb el Monestir de Sant Cugat pel Mas de Saltells. Tot es va solucionar amb la intervenció de Guillem Ramon de Montcada, sortint beneficiades ambues parts. L’exposició arribarà a Montcada el proper mes de juliol.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari