Elisa Riera i Miquel Sánchez tornen a confessar el seu amor pel Priorat

‘El Montsant: pedra i poesia’ reuneix una seixantena de poemes inspirats en el paisatge d’aquesta comarca

Elisa Riera, flanquejada per Miquel Sánchez, coautor del llibre, i Antoni Orihuela, de l'ACM
Laura Grau
David Velasco i Rosa Puig van llegir poemes del nou llibre d'Elisa Riera i Miquel Sánchez
El grup L'Espingari, amb el nou component Joan Perarnau fill (a l'esquerra), va tocar dues peces amb motiu de la presentació del llibre d'Elisa Riera a l'Associació Cultural Montcada

'El Montsant: pedra i poesia' és el títol del segon llibre conjunt d'Elisa Riera i Miquel Sánchez, que van presentar ahir la tarda a la seu de l'Associació Cultural Montcada (ACM), en el primer acte presencial que organitza l'entitat després de l'esclat de la pandèmia. Els dos poetes tornen a confessar el seu amor per aquesta comarca de Catalunya, quatre anys després de publicar, 'El Priorat: licorella i poesia'.

El nou volum està format per 60 poemes i 70 imatges dels pobles que envolten El Montsant i el seu paisatge, pedregós i marcat per la presència de la vinya. Elisa Riera, que passa temporades a la població de Poboleda, va reconèixer que aquest poble és el "refugi" on escriu la majoria dels seus poemes, inspirada per la llum del paisatge i el silenci de la natura. Per la seva banda, Sánchez va reivindicar les vinyes velles que sobreviuen al Priorat, tot recordant amb nostàlgia l'època en què Montcada i els pobles del voltant havien estat terra de raïm.

A l'acte no va faltar el grup L'Espingari, fidel a totes les presentacions de Riera, que va interpretar dos temes del mestre José Luis Ortega Monasterio en una de les primeres actuacions amb Periko Perarnau, nova incorporació del trio d'havaneres, on també hi són el seu pare Joan Perarnau i el seu germà Ricard. El llibre es pot adquirir per 15 euros al local de l'ACM (Major, 47).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari