Arrenca el centenari

La Unió inicia el calendari d’actes previstos enguany amb la descoberta d’una placa al vestíbul de l’entitat

Malgrat la pandèmia, La Unió de Mas Rampinyo no renuncia a celebrar la principal efemèride viscuda per l’entitat, el seu centenari. Aquest matí s’ha fet els primer dels actes previstos enguany per commemorar la gran data, tot i que a porta tancada i amb aforament limitat. La matinal ha consistit en la descoberta d’una placa commemorativa al vestíbul de l’entitat, parlaments oficials a càrrec del president Francisco Javier Aguado, l’alcaldessa, Laura Campos, i la secretària de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Pilar Firmas, i un emotiu concert protagonitzat per dos montcadencs virtuosos de la música, el violoncelista Joan Riera i el violinista Séyédou-Joan Diallo Jaén, que han estat ovacionats pel públic després de la seva actuació.

 

Cent anys d’història

Els orígens de La Unió tenen a veure amb la fusió de dues associacions que hi havia al barri a principi del segle XX, Cal Perico i La Paz, que feien activitats socials i culturals. Ambdues van decidir unificar esforços i l’any 1921 van constituir l’entitat que ha arribat fins a l’actualitat. La Unió és un referent històric en el món associatiu montcadenc i al llarg dels seus anys de vida ha desenvolupat tota mena d’activitats culturals, tradicionals, esportives i de lleure. “És tanta la magnitut de tot el que s’ha fet aquí que necessitaria un any per explicar-ho”, ha manifestat el president de l’entitat, tot recordant que el nom de La Unió es conegut arreu del país i, fins i tot, a l’estranger, gràcies a la tasca dels seus grups. “Per a mi La Unió és respecte, lleialtat, compromís, sacrifici, responsabilitat, amistat… però sobretot és unió, la unió de totes les persones que hi han passat al llarg d’aquests cent anys”, ha dit Aguado.

La secretària de la Federació d’Ateneus de Catalunya, per la seva banda, ha felicitat l’entitat doblement, tant pel centenari com per haver guanyat el premi concedit per la pròpia Federació ‘La pandèmia no ens atura’ amb l’organització de la Festa Major 2020 en confinament. “Sentim molta satisfacció i orgull per la tasca que feu i som conscients de l’esforç que suposa, per això us animen a seguir endavant i a no defallir”, ha dit Firmas.

L’alcaldessa ha tancat el torn de parlaments posant en valor el paper de La Unió com a “referent cultural i també social” del barri i la tasca altruista i voluntària tant de la junta actual com de les que l’han precedit. “Sense la implicació de moltíssimes persones no estaríem celebrant aquest aniversari, gràcies per la vostra dedicació i llarga vida a La Unió de Mas Rampinyo”, ha dit l’edil. Campos ha obsequiat l’entitat en nom de l’Ajuntament amb una litografia del pintor montcadenc Joan Capella, qui també va ser president de La Unió.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari