La nova entitat de la Torre dels Frares-Can Vestit aposta per recuperar l’edifici històric

Reuneix una vintena d’associats i vol implicar-se també a nivell mediambiental i social

Raúl R

Recuperar l’edifici patrimonial i el seu entorn i convertir-se en un referent de l’acció col·lectiva és l’objectiu principal de la nova Associació Torre dels Frares-Can Vestit, que ja compta amb una vintena de socis. Mario Morales, veí de Vallençana, és un dels portaveus de l’entitat. “Som un grup heterogeni, la majoria gent del poble, amb inquietuds socials, culturals i mediambientals”, explica Morales, qui destaca que compten amb un equip d’arquitectes que els assessora de forma voluntària.

Una de les prioritats és reparar les parts més deteriorades de l’edifici, especialment  el sostre, per frenar la seva degradació. “Estem treballant per crear zones segures a la casa i hem retirat una gran quantitat de deixalles”, ha indicat Morales, que fa una crida a la població perquè se sumi al projecte. El regidor d'Activitats i Qualitat Ambiental, José Domínguez (ECP), ha estat un dels promotors de la nova entitat i n'és soci a títol particular. Actua com enllaç amb els responsables del Parc de la Serralada de Marina i amb la propietat, amb qui s'està negociant un conveni que reguli els drets i les obligacions de cadascú. "Després de diferents intents d'engegar l'associació, creiem que aquesta vegada anem per bon camí, perquè hi ha un grup de persones amb moltes ganes de treballar i un projecte sòlid", ha afegit Domínguez.

La Torre dels Frares, inclosa al Catàleg de Patrimoni de Montcada, era anomenada antigament Can Vestit, en record de Benet Vestit, que la va donar als frares del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra el 1547. Els pagesos que conreaven les terres de l’entorn hi acudien regularment a pagar els delmes i tributs als frares. També va funcionar com un centre de la Inquisició i casa de repòs. En temps de la desamortització dels béns de l’església, la finca va ser venuda per parts i des de fa anys és propietat d’una família de Reus. 

L'Associació té l'adreça de contacte [email protected] i compta amb perfil a Instagram, Facebook i Twittter.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari