Jordi Centeno debuta com a guitarrista amb la companyia Barcelona Flamenco Ballet

El músic, de 19 anys, acaba de participar en una gira per Bulgària, sent el component més jove del grup

Jordi Centeno, davant del bar Montcatavins, on va fer les seves primeres actuacions
Laura Grau
Jordi Centeno, a la dreta, durant una de les actuacions amb la companyia Barcelona Ballet Flamenco,Bulgària
El públic de Varna (Bulgària), aplaudint la companyia Barcelona Flamenco Ballet al final de l'espectacle
Jordi Centeno, a la dreta, durant una de les actuacions a Bulgària

Jordi Centeno, veí de Can Sant Joan de 19 anys, ha debutat com a guitarrista amb la companyia Barcelona Flamenco Ballet durant la gira que va fer a principi de juliol per Bulgària, amb actuacions a les ciutats de Sofia i Varna. El músic és el membre més jove del grup, que dirigeix el prestigiós bailaor català David Gutiérrez i que es presenta com la companyia internacional de dansa flamenca de Barcelona.

Des de la seva infància, Centeno va mostrar una gran facilitat per la música, aprenent a tocar de forma autodidacta instruments com la guitarra i el piano. Al barri, el coneixen com el 'Delu', en referència al gran mestre de la guitarra Paco de Lucía, amb qui el comparaven el seus amics sempre que el veien tocar. Va ser alumne de Javier Navarro, un dels professors dels cursos municipals de guitarra, i va fer les seves primeres actuacions al bar Montcata Vins. "Formar part d'aquesta companyia suposa una gran oportunitat per aprendre, millorar i adquirir experiència als escenaris", ha explicat Centeno, content d'aquest salt al món professional.

Només tornar de Bulgària, Centeno ha estat intensament dedicat als últims assajos del nou espectacle de la companyia, titulat 'Luxuria', que fa la seva preestrena demà a la sala Barts de Barcelona (20h). El tercer muntatge de la companyia aposta per la dansa contemporània, moderna, espanyola i flamenca i la fusió de música clàssica, jazz i flamenca. De cara als propers mesos, el jove participarà en una gira internacional que el durà a diferents ciutats de França, Romania i els Estats Units.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari