Danilo Moncada fa una nova donació al Museu Municipal

El descendent de la branca siciliana dels Montcada ha lliurat una reproducció del segle XVI d’una cota de malla i una levita del servei personal dels seus avantpassats

Una escena de la petitat representació que van fer els Amics del Museu, amb motiu de la visita de Danilo Moncada i la seva darrera donació
AAM
L'avantpassat italià de Danilo Moncada
Danilo Moncada, flanquejat per Mercedes Duran i M.Rosa Borràs, amb les noves donacions: una cota de malla (esquerra) i una levita d'un servent (dreta)
Cota de malla de cavaller del segle XVI, rèplica d'una medieval
L'equip dels Amics del Museu que va protagonitzar la representació en honor de Danilo Moncada, al centre

La col·lecció municipal del Museu Municipal Montcada s’ha ampliat amb la donació de dues peces de la col·lecció personal d'un dels descendents dels Montcada, Danilo Moncada Zarbo di Monforte. El membre de la branca siciliana de la nissaga dels Montcada ha lliurat al consistori una reproducció del segle XVI d’una cota de malla de ferro amb l’escut del municipi, utilitzada pels soldats a l’època medieval, i una levita del servei personal dels seus avantpassats, datada el 1860.

El lliurament del material es va fer ahir a la tarda al Museu Municipal davant la presència de la regidora de Cultura i Patrimoni, Maria Rosa Borràs, i la directora del Museu, Mercedes Durán. Les dues van donar les gràcies públicament a Danilo Moncada per aquesta nova donació, que s’exposarà de forma permanent a la sala medieval de l’equipament, ubicat a la Casa de la Vila. Després de l'entrega, la comitiva va assistir a l'actuació dels Gegants Elisenda i Guillem de Montcada i una petita representació teatral dels Amics del Museu a la plaça de l'Església.

Danilo Moncada ja ha fet anteriors donacions, principalment de documents històrics d’època medieval i moderna, dels segles XII al XVII, que han enriquit el fons del Museu. Durant l’acte d’ahir Moncada va signar un conveni amb el consistori del darrer material que va lliurar l’any passat i que estava integrat per un gravat original de Francisco Moncada del segle XVII, obra de Lucas Vorsterman, gravador flamenc que va treballar per Van Dyck i Rubens, i la publicació Expedició de los Catalanes y Aragoneses contra los turcos y griegos, de Francisco Moncada (s.XVII).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari