Versos musicalitzats i interpretats a través de la dansa donen inici a l’Any Felícia Fuster

L’Ajuntament, les biblioteques i el Servei Local de Català organitzen diferents activitats per recordar la figura de la poetessa

Valeria Feigan ha composat música i peces per al muntatge en record de Felícia Fuster
Pilar Abián
El muntatge es va fer a l'espai exterior del pavelló Miquel Poblet
La ballarina Aida González, amb la rapsoda Marta Pérez

Amb el muntatge T’obro la meva veu sota dels núvols, un espectacle multidisciplinari que agermana literatura, música i dansa es va donar ahir inici al programa d'activitats que han organitzat l’Ajuntament, les biblioteques i el Servei Local de Català per commemorar l'Any Felícia Fuster, en el centenari del naixement de la poetessa i artista plàstica catalana (1921-2012). La rapsoda Marta Pérez, la ballarina Aida González i la música Valeria Feigan van posar veu, so i moviment a diferents haikus de Fuster, una proposta en què també han participat la poetessa Tònia Passola –amb la recerca de documentació i la selecció dels textos– i la també poestessa i pintora Glòria Calafell –autora de dos quadres inspirats en l'homenatjada i presents a l'escenari.

Des d’ara i fins a principi de novembre hi haurà altres activitats per difondre el llegat de Fuster, com xerrades, exposicions i altres accions divulgatives, algunes de les quals comptaran amb el suport de l'Associació Cultural Montcada. La Fundació Felícia Fuster també hi col·labora amb la difusió de les activitats.

 

Autora

Felícia Fuster va ser poeta, traductora i artista plàstica, amb una obra que combina els diferents llenguatges i que estableix estretes comunicacions entre la pintura i la literatura. L’autora es va donar a conèixer als anys 40 en exposicions col·lectives a Barcelona i Madrid, però la postguerra la va dur a viure a París, ciutat on hi va residir bona part de la seva vida. L’objectiu de l’efemèride és conèixer aquesta polifacètica artista, no tan coneguda com d’altres escriptors i escriptores de la seva generació, però amb una obra original, moderna, experimental i dinàmica.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari