La Unió inaugura l’exposició del centenari i fa un sopar de reconeixement a socis i expresidents

El grup Tea345 estrena diumenge el muntatge ‘Mas Rampinyo, un dinar de Festa Major’, amb les entrades exhaurides per a les dues sessions

Assaig general de l'obra 'Mas Rampinyo, un dinar de festa major', del grup Tea345
GT
Façana de La Unió amb el cartell del centenari

Amb el títol ‘Cent anys fent unió’,  La Unió inaugura aquest dissabte una exposició sobre el seu centenari al local de l’entitat (20h). A partir de les 21h, la pista de l’escola Elvira Cuyàs acollirà el sopar de gala i l’acte de reconeixement a expresidents i socis d’honor, presentat pel xouman Pep Callau. La vetllada clourà amb l’actuació de la Sidral Brass Band.

Diumenge, també en el marc dels actes del centenari, el grup Tea345 estrenarà  l’obra ‘Mas Rampinyo, un dinar de Festa Major’. Les entrades per a les dues funcions previstes, a les 17h i a les 20.30h, s'han exhaurit. El muntatge és una adaptació de l'obra de Jordi Casanovas, 'Vilafranca, un dinar de Festa Major', tercera i última part d'una  trilogia sobre la identitat catalana, iniciada amb 'Una Història Catalana' i continuada amb 'Pàtria'. En aquesta tercera part, la recerca de la qüestió identitària se situa al nucli d’una família tradicional catalana, amb les seves contradiccions al voltant del que creuen ser i del que realment són.

El director de Tea345, Albert Arévalo, ha destacat que, tot i seguir la trama original, s'han adaptat els noms dels llocs, carrers i persones a la realitat de Montcada i Mas Rampinyo amb l'objectiu d'apropar-la al públic local. "Vam triar aquest text perquè ens va semblar una bona manera d'homenatjar les festes populars i alhora celebrar el centenari de La Unió", ha afegit Arévalo. La companyia de Mas Rampinyo tornarà a representar aquesta obra dintre de la mostra de teatre Montcada a Escena, el 13 de novembre. 

La cercavila del centenari, que inicialment s'havia de fer aquest diumenge al matí, s’ha postposat fins al 28 de novembre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari