L’ACM dona el seu fons sobre Xavier Fàbregas a la biblioteca de Montserrat

La donació permet unificar l’arxiu sobre el reconegut escriptor i dramaturg montcadenc

Xavier Fàbregas va néixer a Montcada el 1931 i va morir a Palerm, durant un viatge, el 1985
Arxiu Xavier Fàbregas
Moment de la donació del material de l'ACM a la biblioteca de Montserrat
D'esquerra a dreta, Josep Bacardit i Antoni Orihuela, de l'ACM, amb la regidora de Cultura, M.Rosa Borràs, i la bibliotecària en cap del Monestir, Àngels Rius

L’Associació Cultural Montcada (ACM) ha lliurat el seu fons sobre Xavier Fàbregas (Montcada 1931- Palerm 1985) a la Biblioteca de Montserrat, institució que albergava fins ara una part dels manuscrits de l’autor. Amb aquesta donació, l’arxiu Xavier Fàbregas, que estava dividit en dues parts, s’unifica i se centralitza en un sol lloc, facilitant la seva consulta per part dels estudiosos. Fàbregas és un reconegut intel·lectual, que va destacar per la seva intensa activitat en l’àmbit de la crítica i la investigació teatral. També va escriure una vintena d’obres de teatre, llibres de viatges, assajos i nombrosos articles en revistes i diaris. També va ser col·laborador habitual de la revista Serra d’Or, editada des de 1959 per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.
El trasllat i la cessió del material al monestir benedictí es va fer el 18 d’octubre, amb l’assistència de representants de l’ACM i de la regidoria de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs (ERC).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari