Tea345 porta ‘Mas Rampinyo, un dinar de Festa Major’ al Teatre Municipal

L’espectacle, que va ser estrenat a La Unió, aborda les contradiccions d’una família tradicional catalana

Els actors de Tea345 i el director, saludant al públic al final de la representació de 'Mas Rampinyo, un dinar de Festa Major'

El grup Tea345 va representar dissabte passat al Teatre Municipal ‘Mas Rampinyo, un dinar de Festa Major’, obra estrenada el 17 d'octubre a La Unió amb motiu del centenari de l'entitat. El muntatge, que també s'ha inclós a la mostra Montcada a Escena, és una adaptació de l'obra de Jordi Casanovas, 'Vilafranca, un dinar de Festa Major', tercera i última part d'una trilogia sobre la identitat catalana, que explora les contradiccions d’una família tradicional.

La versió de Tea345 segueix la trama original, però adapta els noms dels llocs, carrers i persones a la realitat de Montcada i Mas Rampinyo amb l'objectiu d'apropar-la al públic local. El director, Albert Arévalo, aposta per eliminar la quarta paret i ubicar l'escenari enmig de la platea, amb el públic al voltant, donant així més proximitat al treball actoral. "D'aquesta manera convidem el públic a entrar al menjador d'aquesta família, amb la que molts espectadors poden sentir-se identificats", explica Arévalo, qui considera que l'obra pot connectar amb les emocions viscudes durant els temps de pandèmia, pel que fa a qüestions com la pèrdua d'éssers estimats i la importància de la vida comunitària. L'equip actoral va representar dues funcions la mateixa tarda. "Això suposa un elevat grau d'autoexigència per als actors i les actrius, que han superat el repte amb bona nota", ha afegit Arévalo, qui també ha destacat el privilegi que suposa poder disposar dels recursos tècnics que ofereix el Teatre Municipal com a participants a la mostra teatral.

El grup de Mas Rampinyo tornarà a representar aquesta obra properament a Viladrau (22 de gener) i Palau de Plegamans (març). A Montcada, es van exhaurir les entrades per a les dues funcions que va representar dissabte ja que, per les característiques del muntatge, l'aforament és reduït.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari