El caricaturista Ernest Priego participa a la Fira del Llibre de Madrid

El montcadenc és un dels onze dibuixants seleccionats a l’antologia ‘Caricaturistas de profesión’, que pretén visibilitzar aquest ofici

La caricatura de Putin és una de les que publica l'antologia de Nórdica Editorial
Boris Johnson, caricaturitzat per Ernest Priego
Priego, parlant durant la presentació de l'antologia 'Caricaturistas de profesión', a la Fira del Llibre de Madrid, amb altres autors del volum

Ernest Priego va presentar dissabte a la Fira del Llibre de Madrid l’antologia Caricaturistas de profesión (Nórdica Libros, 2022), on el montcadenc apareix entre una selecció de dibuixants de l’estat espanyol. El volum pretén visibilitzar la feina dels creadors de caricatures, un gènere habitual a la premsa escrita i digital que reflexiona sobre l’actualitat a partir de la distorsió de la realitat, i mostra els autors en el seu espai de treball, detalla les seves opinions i repassa les seves trajectòries.

Priego publica una desena de caricatures de personatges de l’actualitat política internacional, com Vladimir Putin i Boris Johnson, i també del món del cinema com els actors Liam Neelson i Klaus Kinski i el director Pedro Almodóvar. El dibuixant lamenta que l’ofici de caricaturista hagi perdut presència als mitjans de comunicació, mentre destaca que creix el seu protagonisme a les xarxes socials i amb nous formats.

La seva feina com a caricaturista –que es pot veure al seu bloc– li ha merescut diferents premis com el trofeu de plata del concurs World Humor Awards de la ciutat italiana de Salsomaggiore (Itàlia).

Seccions:
Etiquetes:

Els comentaris estan tancats.