Isidoro Aparicio presenta el seu proper repte: l’Aconcagua

Fent equip amb Jordi Alejandro (UME), el montcadenc intentarà pujar durant el mes de gener la muntanya més alta d’Amèrica (6.960 metres)

Isidoro Aparicio, al costat de Jordi Alejandro i Miguel Ángel López
Rafa Jiménez

Isidoro Aparicio, del Centre Espeleològic Alpí Vallesà (CEAV), va presentar aquest divendres a la sala institucional de la Casa de la Vila el seu proper repte davant d’una quarantena de persones, entre familiars i amics. Aparicio, qui aquest any ha format part de dues expedicions que han assolit el cim del Mont Blanc (4.810 metres), el més alt d’Europa, i l’Ararat (5.137), intentarà pujar durant el proper mes de gener l’Aconcagua (6.960), muntanya situada als Andes argentins que és la més gran d’Amèrica i la més alta del món fora de la serralada de l’Himàlaia. El montcadenc no anirà sol i formarà equip amb Jordi Alejandro, membre de la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà, amb qui va pujar al Mont Blanc.

L’expedició, que compta amb el suport del CEAV i de l’Ajuntament de Montcada i Reixac mitjançant l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME), arribarà el 2 de gener a Mendoza (Argentina) i té previst assaltar el cim cap al dia 13. “Tècnicament el camí no és massa complicat, però el gran problema és l’altitud i les seves conseqüències al cos humà. No s’ha de tenir pressa i s’ha de pujar amb un ritme pausat”, va comentar Isidoro Aparicio durant l’acte de presentació que va comptar amb la presència del seu company d’expedició, del president del CEAV, Miguel Ángel López, i del regidor d’Esports i president de l’IME, Marc Rodríguez (PSC). Durant la seva intervenció, Rodríguez va destijar sort els expedicionaris i va qualificar Aparicio com “un referent per al municipi pel seu afany de superació, empenta i coratge”. “Ets un exemple de com una afició unida a una bona preparació et permet arribar a l’èxit”, va destacar Rodríguez. “El CEAV és un club humil i una expedició d’aquestes característiques suposa molts diners i sacrifici. Però hem intentar ajudar-lo perquè sedueix veure el nom de Montcada i Reixac a la segona muntanya més important del planeta”, va valorar el president del CEAV, entitat que ha posat a la venda unes samarretes commemoratives per recaptar diners al preu de 10 euros. L’expedició a l’Aconcangua també compta amb el suport de Laboratorio Maymó, Equipat Barcelona i Lafarge.

L’acte de presentació, on es va poder veure un vídeo resum de la pujada que els dos muntanyencs van fer al mes de juny al Mont Blanc amb la companyia d’un tercer expedicionari, Alfredo Martín, va finalitzar amb un petit piscolabis que es va oferir al públic que es va acostar a la sala institucional de la Casa de la Vila. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari