Anna Villar es retira temporalment a causa d’una miocardiopatia

No competirà al 2018 a l’espera de conèixer els resultats d’unes proves genètiques

Anna Villar, als estudis de Montcada Ràdio
Rafa Jiménez
Anna Villar, de 34 anys, ha anunciat que no participarà en cap competició durant el 2018 a causa de la miocardiopatia que se li va detectar al mes d’abril de l’any passat durant la disputa de la Copa de França. De moment, la ciclista de l’equip Massi-Biking Point, que va ser operada al mes de setembre, es retira temporalment a l’espera de conèixer els resultats de les proves genètiques que els seus metges li estan fent. 
 
Com ha viscut tot aquest temps de baixa des que va patir la taquicàrdia a França?
Al principi, m’ho vaig prendre amb calma perquè va ser una cosa bastant greu. Quan van anar passant els mesos, vaig començar a sentir la necessitat de tornar a entrenar i a competir, però vaig rebre el suport de la família, els companys i l’equip. Ara els metges em deixen fer esport de manera controlada i això m’ha alliberat perquè puc fer el que més m’agrada, encara que sense competir.
Què li han explicat els metges? D’on prové el seu problema?
Aquestes miocardiopaties tenen un component genètic i es poden o no desenvolupar. En el meu cas, el fet d’haver-me dedicat a la competició esportiva durant 17 anys va afavorir la seva aparició. Mai sabrem què m’hagués passat amb una vida més sedentària. Fins que no tingui tots els resultats que m’estan fent, prefereixo matenir-me al marge de la competició perquè no es pot jugar amb el cor. Només en tenim un i s’ha de cuidar!
El seu currículum és espectacular. Esperava arribar tant alt?
He tingut sort de trobar-me amb uns equips i uns sponsors que m’han permès tenir aquesta evolució. Aquest esport m’apassiona, ho porto a la sang, i he pogut competir i viatjar a molts llocs. Estic molt orgullosa del meu palmarès. No me’n penedeixo de res del que he fet i espero poder transmetre tots el meu coneixment a noves generacions.
El ciclisme, però, no desapareixerà de la seva vida perquè la seva parella, Pau Egeda, encara es manté en actiu.  
Sí, continuaré anant a les curses, donant-li suport i assistència al Pau. Que jo no pugui competir, no significa res i buscaré la forma d’estar connectada a aquest esport. Quan es tanca una porta, s’obre una altra.
 
Una trajectòria de 17 anys plena d’èxits i títols
Anna Villar ha aconseguit durant la seva trajectòria professional un palmarès espectacular. A nivell estatal, ha estat campiona d’Espanya sots-23, doble campiona a la categoria absoluta, tres vegades campiona a la modalitat de marató i altres quatre en relleus. Als campionats d’Espanya, acumula tres medalles d’argent i una de bronze. A nivell català, ha estat fins a vuit vegades campiona de Catalunya i també es va proclamar campiona de ciclocross en una ocasió. Villar, que va ser escollida com la millor esportista de Montcada als anys 2011 i 2013, també ha competit a nivell internacional, acabant entre les 10 primeres en Mundials de marató, entre les 15 primeres en Campionat d’Europa i entre los 18 primeres a la Copa del Món.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari