Carlos Cera (JAM) guanya per cinquè any consecutiu una de les curses de la Montescatano

La prova, formada per tres curses, s’ha disputat aquest migdia a la Serralada de Marina sota l’organització de la JAM i amb la participació de 487 atletes

La sortida de les curses llarga i clàssica es va fer a les 9.30h des de la plaça de l'Església
Rafa Jiménez
Carlos Cera, a la posició més alta del podi, al costat de Sergi Rodríguez i Aníbal Fidalgo
Podi de la cursa llarga. La montcadenca Susana Moreno -a la dreta- va acabar tercera. Al seu costat, d'esquerra a dreta, Jenny Arasil i Mireia Pons
Podi de la cursa curta. D'esquerra a dreta, Fernando Ruiz, Lluís Tort i Guillem Portell
Podi de la cursa clàssica. D'esquerra a dreta, Arnau Artés, Joan Wäger i Salomó Guinovart

El montcadenc Carlos Cera, de la Joventut Atlètica Montcada, va ser el guanyador de la cursa llarga de 21,7 quilòmetres i un desnivell positu de 1.215 metres de la 6a edició de la Montescatano que es va disputar aquest diumenge a la Serralada de Marina sota l’organització de la JAM i amb la participació d’un total de 487 atletes repartit en tres curses. Amb un temps d’1h 35’ 35”, Cera va superar per poc més d’un minut el segon classificat, Sergi Rodríguez (Esports Truga-Masanés), i va pujar a la posició més alta del podi d’una de les curses de la Montescatano per cinquè any consecutiu –a la primera edició no va participar per problemes físics. Aníbal Fidalgo (Medina Triatlón) va ser tercer mentre que Mireia Pons (Inverseteam Trail) va ser la primera dona amb un temps d’1h 53’ 45”. A la categoria femenina, la montcadenca Susana Moreno va ser tercera després de fer el recorregut en 2 hores i 10 minuts.

Per primera vegada, la cursa amb més distància de la Montescatano va formar part del calendari de la Copa Catalana que organitza la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FECC) des de fa 16 edicions. Aquest fet, segons ha explicat Cera, va augmentar el nivell d’una competició que va ser especialment exigent. “La cursa ha estat massa ràpida, la veritat és que no esperava haver de córrer a un ritme tan intens. He trobat molta competència perquè havia molt de nivell entre els atletes participants i la distància no ha pujat mai del minut”, ha expressat l’atleta montcadenc, qui també s'ha mostrat molt content de tornar a guanyar a casa, “en una de les curses més especials de l’any que sempre estarà al meu calendari pel seu significat”

Altres resultats. La cursa clàssica, de 16,7 km +750 m, va ser guanyada per Joan Wäger, també de la JAM, amb un temps d’1h 5’ 15” per davant d’Arnau Artés (CA Molins) i Salomó Guinovart (Matxacuca). Marta Llagostera va ser la primera dona (1h 24’ 00”). A la cursa curta, de 10,7 km +393 m, el millor va ser Lluís Tort, ex-atleta de la JAM que ara competeix amb l’equip Segurartic, i que va fer un temps de 45 minuts i 20 segons. Tort va finalitzar per davant de Fernando Ruiz i Guillem Portell (Club Trail INEFC). El millor temps entre les dones va ser per a Cristina Laprea (Atlètic Calderí) amb 58 minuts i 26 segons.

A nivell organitzatiu, la 6a Montescatano, que va exhaurir el límit de les 500 inscripcions, va tornar a ser tot un èxit amb la col·laboració de 80 voluntaris vinculats a la JAM i sense cap incident destacable. Ildefons Teruel, president de la JAM, considera que de cara al futur l’objectiu de la Montescatano és anar “fent millores al circuit de la prova més llarga perquè es consolidi i sigui un referent al calendari de la FEEC i que les altres dues curses continuïn atraient als atletes populars i als que es vulguin introduir-se a la muntanya”.