Paula Orenes i Josep Quirós són reconeguts com els millors esportistes de Montcada i Reixac de la temporada

Daniel Busquets ha rebut el guardó al tècnic més destacat. L’AE Can Cuiàs i el màster femení del CH La Salle també han estat premiats com a millor entitat i millor equip, respectivament

Foto de grup dels premiats als Premis Esportius 2018
Laura Grau
La jugadora de bàsquet Paula Orenes i el jugador d’handbol Josep Quirós han estat els grans triomfadors de la gala dels Premis Esportius 2018 que s'ha celebrat aquest vespre al Teatre Municipal sota l’organització de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure i Montcada Comunicació. Orenes, de 19 anys, va marxar fa dos anys als Estats Units per estudiar la carrera d’enginyeria biomèdica i jugar a bàsquet amb els Thunderbirds, l’equip de la Universitat de Casper. Amb aquest conjunt va guanyar la conferència de l’estat de Wyoming de la Primera Divisió de la NJCAA, torneig que disputen els estudiants d’edat júnior de diferents disciplines esportives als Estats Units, i es va classificar per disputar la fase final nacional. La propera temporada, la montcadenca jugarà a la màxima categoria del bàsquet universitari amb l’equip de la Universitat de Miami. Orenes ha guanyat la votació per davant de la jugadora d’handbol Mireira Heredia (CH La Salle) i de la futbolista Claudia Pina (FC Barcelona). 
 
A nivell masculí, el jurat presidit pel regidor d’Esports i president de l’IME, Salvador Serratosa (ERC), ha recompensat el rendiment de Josep Quirós. El montcadenc, que té 18 anys i juga al juvenil A del BM Granollers, s’ha proclamat campió d’Espanya amb la selecció catalana juvenil i va obtenir amb el seu equip la quarta posició al Campionat d’Espanya de clubs. També ha estat convocat per la federació espanyola per participar en diferents concentracions de tecnificació per a jugadors de la seva edat. Quirós ha quedat per davant del jugador de futbol sala Sergio González (Ribera Navarra FS) i del ballarí Carles Cirera (Club de Ball Esportiu Eva Nieto Dansa).
A la resta de categories, l’AE Can Cuiàs ha rebut el guardó a la millor entitat, superant el Club de Ball Esportiu Eva Nieto Dansa i la UB MiR. Daniel Busquets, tècnic del juvenil A del FB Montcada, ha estat considerat el millor entrenador de la temporada 2017-2018 per davant d’Eric Cerón (FB Montcada) i Víctor Alcaraz (CH La Salle). D’altra banda, el premi al millor equip ha estat per al màster femení del CH La Salle, que ha superat el juvenil A del FB Montcada i el sènior A del CTT La Unió. 
 
Més premis. El primer guanyador del premi popular, escollit per votació entre la ciutadania i que era la gran novetat de l’edició d’enguany, ha estat Jesús Claramón, coordinador de Montcada Aqua on també imparteix classes dirigides. La gala també ha servit per premiar Jaume Izquierdo, expresident de l’UE Montcada; Sílvia Font, entrenadora de bàsquet femení; el nedador Marc Sala; així com els jutges d’atletisme Jesús i Sara Zamarreño. Eusebi de Miguel ha rebut una menció especial a títol pòstum i el col·legi Fedac Montcada ha estat guardonat per la seva promoció del multiesport. 
El Teatre Municipal esdevé cada any l'aparador de gairebé tota l'activitat esportiva que es fa a Montcada i Reixac, sou aquí pels vostres mèrits competitius i també per promoure valors”, va manifestar l’alcaldessa, Laura Campos. El regidor d’Esports, Salvador Serratosa, va parlar de la bona temporada dels equips i esportistes de Montcada i Reixac i va destacar la convocatòria per primer cop d'un premi triat per votació popular i una altra novetat: a partir del setembre, el pavelló Miquel Poblet mostrarà uns plafons amb el nom dels premiats de totes les edicions dels Premis, que van començar al 2011. "És un orgull per a nosaltres lluir els noms de les persones reconegudes", va indicar l'edil. En representació del Consell Català de l’Esport, el seu subdirector, Oriol Marcé, va mostrar el suport de la Generalitat a l'Ajuntament i va encoratjar la ciutadania a fer exercici a diari. "Actes com aquest posen en valor els beneficis de la pràctica esportiva", va dir el representant del Consell de l'Esport.

Tant l'alcaldessa com el regidor van coincidir en el seu parlament a demanar disculpes per la situació de degradació de les instal·lacions esportives. "Us demanem disculpes per les dutxes amb aigua freda, la suspensió de partits i entrenaments i pel fet que alguns equips heu hagut de marxar fora, però estem en vies de solucionar-ho", va dir Serratosa. En aquest sentit, l'alcaldessa va anunciar que, amb el suport econòmic de la Diputació, la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament està buscant finançament per tirar endavant actuacions de millora als equipaments esportius. "Hem trobat ja finançament per arranjar la teulada de la pista municipal coberta i el parquet del pavelló Miquel Poblet i gràcies als pressupostos participatius, disposarem també d'un nova pista”, va indicar Campos.

Cliqueu aquí per veure la gala sencera dels Premis Esportius 2018. 

Seccions:

Deixa un comentari