L’Ajuntament dissol l’IME i recupera la Regidoria d’Esports per assumir les seves funcions

La proposta del govern va rebre el suport de tots els grups municipals

El Ple de l’Ajuntament va aprovar aquest dijous per unanimitat, a la sessió ordinària d’octubre, la dissolució i extinció de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME), creat el 2002 amb una estructura independent de l’Ajuntament per tal de millorar i agilitar la gestió en matèria esportiva al municipi que, a partir d’ara, realitzarà la Regidoria d’Esports emmarcada dins l’organització municipal. Per prendre aquesta decisió, el govern (ECP i ERC) ha argumentat que l’IME, tot i tenir uns òrgans diferenciats per a la presa de decisions, ha funcionat com qualsevol altre departament municipal, nodrint-se dels ingressos que l’Ajuntament li ha transferit. «Aquesta situació ha obligat a duplicar la documentació i la burocràcia administrativa», ha explicat l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui ha destacat que la finalitat d’implicar el teixit esportiu en la gestió dels temes esportius es pot aconseguir mitjançant la creació d’altres sistemes de participació i col·laboració que no exigeixen la duplicitat d’ens i de documents.

La supressió de l’IME no afectarà les entitats esportives de la ciutat i el personal municipal que hi treballa serà adscrit a la Regidoria d’Esports, que continuarà fent les mateixes funcions que l’organisme dissolt. «Recuperem el departament municipal per fer una gestió dels esports més eficient i propera, promovent el treball transversal entre les regidories», ha dit el regidor d’Esports, Salva Serratosa (ERC), qui ha manifestat que un dels problemes més importants de la ciutat en matèria esportiva en l’actualitat és l’envelliment dels equipaments «que creiem podrem afrontar d’una manera més eficient si es fa directament des de l’Ajuntament».

Els dos grups de l’oposició han donat el seu suport a la decisió del govern municipal. El portaveu socialista, Bartolo Egea, ha fet un balanç positiu del funcionament de l’IME, creat durant el govern de coalició del PSC i CiU. «Durant un anys va funcionar perfectament, en una època de gran esplendor per a l’esport local, però els temps canvien i ens hem d’adaptar», ha expressat l’edil, qui ha aprofitat la seva intervenció per demanar explicacions al regidor d’Esports per l’absència de representants del govern a la presentació de l’AE Can Cuiàs, el passat diumenge. Serratosa ha respost que ja ha demanat disculpes a l’entitat perquè va ser un oblit seu. D’altra banda, Cs ha votat a favor de la dissolució «si serveix per millorar la gestió», ha comentat l’edil Angelina Esther del Pino.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari