La generació de les ‘noies cocodril’ tanca una etapa

Una part de la plantilla pujarà al sènior del CH La Salle i altres fitxen per equips de la Divisió d’Honor Plata

Les ‘noies cocodril’ a la temporada 2015-2016, quan van ser setenes al Campionat d’Espanya, campiones de la Copa Catalana i 2n a la Lliga catalana
Pere de Lamo
La generació coneguda com ‘les noies cocodril’ del CH La Salle Montcada ha tancat una etapa al planter. Sempre sota les ordres del tècnic Àlex Expósito, el grup ha passat per totes les categories de la base fins arribar aquesta temporada al seu últim any com a juvenils. Al llarg de tots aquests anys, l’equip ha fet història i ha portat el nom de Montcada i del club lassal·lià arreu del territori català i estatal. Una de les campanyes més exitoses va ser la 2015-2016, quan l’equip va acabar en setena posició al Campionat d’Espanya, es va proclamar campió de la Copa Catalana i va finalitzar en segona posició a la Lliga Catalana. El segon any com a cadet, el bloc va tornar a quedar entre els quatre millors equips de  la màxima categoria de Catalunya i va jugar els sectors classificatoris per al torneig estatal. Ja com a juvenils, el balanç va tornar a ser molt positiu durant el primer any, sent quartes de Catalunya i participant de nou als sectors per jugar el Campionat d’Espanya.
Enguany, però, la pandèmia per la Covid-19 els ha impedit cloure la seva segona temporada a la categoria i acomiadar-se com cal de l’etapa formativa. “És una llàstima, perquè el segon any a una categoria és quan s’obtenen els millors resultats”, ha manifestat Expósito, qui considera que aquest grup “ha estat un referent per a les noves generacions de jugadores”

Nous projectes
Una part de la plantilla del juvenil pujarà la campanya vinent al sènior del CH La Salle, que enguany ha jugat a Segona Catalana. D’altres jugadores, així com l’entrenador, han decidit emprendre nous projectes. Expósito es farà càrrec del Sant Joan Despí, de la Divisió d’Honot Plata, on també debutarà la jugadora Maria Rosado. D’altra banda, Mireia Heredia i Ainoha Riera han fitxat per l’Handol Gavà i Isis Vila s’ha incorporat a l’Handbol Sant Quirze, tots dos equips també de Plata. “És una bona oportunitat per a aquestes jugadores de seguir progressant. Segur que en un futur tornarem a Montcada per aportar la nostra experiència i contribuir en el creixement de l’handbol femení al municipi”, ha expressat el tècnic, qui també espera aprendre molt en aquesta categoria semiprofessional.