Aprovats els plans de competició per a la propera temporada

La principal novetat és la creació de subgrups a Primera i Segona Catalana

El CD Montcada, en una acció del partit contra el Tecnofutbol
Rafa Jiménez
La principal novetat és la creació de subgrups a Primera Catalana i Segona Catalana per reduir el nombre de jornades

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat els plans de competició del futbol i futbol sala per la temporada 2020-2021, que presenten com a principal novetat la creació de subgrups a Primera Catalana i Segona Catalana per reduir el nombre de jornades després de l’ampliació de la xifra d’equips participants. Totes dues categories, que començaran el 3 i 4 d’octubre, tindran dues fases diferenciades de competició: una lliga regular amb subgrups distribuïts per proximitat geogràfica i una segona per l’ascens o bé per la permanència, amb sistema cremallera, en funció de la classificació obtinguda en la primera fase. En tots els casos, els equips iniciaran la segona fase amb zero punts, sense acumular-se la puntuació obtinguda en la primera fase.

La Segona Catalana estarà formada per 126 equips, distribuïts en sis grups: tres de 22 equips a la província de Barcelona i tres de 20 conjunts –un a Girona, un a Lleida i un altre Tarragona– amb una primera fase de dues voltes. Del primer al tercer classificat passaran al subgrup d’ascens, mentre que la resta lluitarà per la permanència, amb una competició a dues voltes.

Pel que fa a la Tercera Catalana, es mantindrà el format de competició de la temporada passada, amb la incorporació d’un nou grup a la província de Barcelona. La categoria estarà conformada per 324 equips, dividits en divuit grups de divuit equips cadascun. D’altra banda, la Quarta Catalana també continuarà amb el mateix format, i tenint en compte que les inscripcions encara es troben obertes, s’efectua una previsió de 23 grups.

En futbol amateur femení, les lligues passaran a estar conformades per divuit equips, amb un grup únic de Preferent i dos grups de Primera Divisió. Per sota, la Segona Divisió tindrà grups de fins a setze equips, segons la proximitat geogràfica. Per la seva banda, en el futbol base tant masculí com femení es mantindrà l’estructura de competició i composició en el nombre d’equips per grup de la temporada anterior, des de Juvenil fins a Prebenjamí, a excepció de Juvenil Femení, que adaptarà les categories de Preferent i Primera Divisió a setze equips per grup.

Pel que respecta a les competicions de la Lliga Catalana de Futbol Sala, en categories sènior s’ampliaran les lligues a setze equips per grup de competició, encabint els ascensos del curs anterior i sense la creació de subgrups. En la base, es mantindrà el mateix format i estructura que en la temporada passada.

Seccions:

Deixa un comentari