El públic podrà accedir de manera controlada a les instal·lacions esportives per veure els partits

Es permetrà l’entrada de dues persones per jugador i cada entitat es responsabilitzarà del compliment de la normativa municipal

Aquesta imatge ja no es tornarà a repetir a les instal·lacions esportives perquè es permetrà l'accés del públic de manera controlada i segura
Sílvia Alquézar
Els partits oficials i amistosos que es juguin a les instal·lacions esportives municipals podran comptar amb la presència de públic a partir del cap de setmana del 9 i el 10 d’octubre. Així ho van acordar l’Ajuntament i les entitats en el marc de la reunió que van mantenir el dia 7 a la Casa de la Vila per parlar sobre la normativa de la Covid-19 dissenyada per la Regidoria d’Esports que prohibia l’entrada d’espectadors als equipaments, una mesura que va aixecar força malestar entre l’afició i els clubs locals. Als entrenaments es manté la restricció i no es permetrà l’accés de públic. 
“Des que es va reprendre l’activitat esportiva, l’objectiu del consistori ha estat garantir la salut de les persones, per això, demanem a les entitats no córrer riscos innecessaris i mantenir el nivell de prudència i excepcionalitat del moment”, ha comentat el regidor d’Esports, Salva Serratosa (ERC), qui ha afegit que el consistori vetllarà perquè els clubs compleixin la normativa. 
 
Els clubs s’hauran de responsabilitzar del correcte compliment de les mesures de seguretat sanitàries i realitzaran un llistat de les persones que assistiran a cada partit, amb el nom, telèfon i DNI. No és podrà accedir a la instal·lació, si prèviament la persona no s’ha registrat al seu respectiu club, que comunicarà a la seva afició com s’haurà de registrar. Les entitats també establiran el circuit d’entrada i sortida mitjançant els seus entrenadors o coordinadors i seguiran el protocol establert de control de temperatura i desinfecció de mans a l’entrada de l’equipament. El públic d’un matx no podrà entrar fins que hagin marxat els espectadors de l’anterior partit. Les portes de la instal·lació només s’obriran a l’inici i el final de cada enfrontament i romandran tancades durant el desenvolupament  de cada partit. Els clubs hauran de comunicar a Esports qualsevol indici de simptomatologia relacionada amb la Covid-19.
 
 Les entitats locals que van assistir a la reunió veuen amb bons ulls que el públic pugui accedir als equipaments, tot i que hi ha opinions diverses. “Intentarem gestionar-lo el millor possible perquè funcioni bé”, ha indicat Jaime Martínez, coordinador del FS Montcada. Per la seva banda, el vicepresident del CD Montcada, Nico Bravo, opina que “és una bona mesura per començar. S’ha de provar i veure com va”.  En aquest sentit també s’ha manifestat el president del FB Montcada, Antoni Sánchez, qui ha demanat a l’afició “ser molt responsable perquè puguem gaudir de l’esport”. El FB Montcada i la UD Santa María han dissenyat un formulari en línia perquè cada jugador l'enviï emplenat a cada partit per reservar les dues entrades que li pertoquen. "Creiem que és una manera pràctica i àgil per fer les reserves", ha indicat el president de la UD Santa María, Rafael Repiso.
 
Per la seva banda, el president del CH La Montcada, Josep Maresma, creu que “l’acord no hauria de ser tan genèric i haver buscat solucions diferents per a cada instal·lació”. El màxim responsable del club d’handbol també proposa fer franges horàries de matí i tarda a cada equipament “perquè facilitaria la gestió i el control a cada entitat”. La Salle ha avançat que el seu club no posarà en funcionament la mesura fins al cap de setmana del 17 i 18 d’octubre. En el cas del bàsquet, la UB MiR ha decidit permetre l'accés al públic només al pavelló Miquel Poblet i a la pista coberta de la Zona Esportiva Centre, mentre que al gimnàs d'aquest equipament ha optat per continuar amb els partits a porta tancada "perquè és un recinte molt petit i no es podria garantir la distància de seguretat", ha dit el president del club blau, Carles Vilalta.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari