Resignació entre els clubs davant l’aturada de 15 dies de les competicions

Els dos únics equips locals que no queden afectats per la mesura perquè juguen a lligues estatals són el sènior A del CH La Salle i el juvenil A del FS Montcada

El jugador del CH La Salle Javier Clemente fa un llançament a porta en el matx contra l'Handbol Esplugues del passat dissabte al pavelló Miquel Poblet
Pere de Lamo

L’esport d'àmbit federat no professional, territorial i base ha iniciat aquest cap de setmana l’aturada de 15 dies decretada per la Generalitat per reduir la mobilitat i, en conseqüència, el risc de contagi de la Covid-19. La resignació és el sentiment generalitzat entre els diferents clubs montcadencs, ja que la majoria de competicions feia només un parell de jornades que havien començat i d’altres, com és el cas del bàsquet i del planter, ni tans sols s’han posat en marxa. Els dos únics equips locals que no queden afectats per la mesura perquè juguen a lligues estatals són el sènior A del CH La Salle Montcada –al grup D de la Primera estatal d’handbol– i el juvenil A del FS Montcada, que milita al subgrup 3B de la Divisió d’Honor. 

Hem de respectar la mesura, perquè és un tema molt greu, a més, tenint en compte les xifres que es registren cada dia a Catalunya”, ha indicat l’entrenador de la UE Sant Joan Atlètic, Iban Tey, qui assegura que la plantilla té moltes ganes de continuar. En aquest sentit, també s’ha manifestat el president del CD Montcada, Ramon Salvanyà, qui opina que “és important respectar la decisió per millorar la situació”. Pel que fa al FS Montcada, el seu coordinador, Jaime Martínez, afirma que “no queda més remei que acceptar l’aturada. Estem una mica decebuts perquè hem estat molts mesos sense competir”. Per la seva banda, el tècnic del sènior A i coordinador de l’AE Can Cuiàs, Toni Moreno, creu que l’aturada trencarà bastant el ritme dels equips, “però ja hi comptàvem que al llarg de la temporada es donarien aquest tipus de situacions. No queda una altra que adaptar-se perquè el més important és la salut”. D'altra banda, el tècnic de la UD Santa María A, Guillermo Andrés, creu que "ho hem d'acceptar perquè és un tema de salut" i afegeix que el seu equip aprofitarà l'aturada "per fer la minipretemporada que en el seu dia ens va faltar perquè no disposàvem de l'estadi a causa dels treballs del canvi de la gespa".

En el cas de l’handbol, la Federació Catalana ha optat aquesta temporada per disputar en el mateix cap de setmana els partits de la primera i segona volta de cada emparellament. Així, cada equip juga com a local i visitant contra el mateix rival dissabte i diumenge. “Creiem que és molt encertada aquesta mesura perquè allibera dates als calendaris per disputar partits ajornats i, alhora, redueix el risc de possibles contagis entre equips perquè les jornades són cada dues setmanes”, ha explicat Josep Maresma, president del CH La Salle, qui ha confirmat que els matxs del sènior A no s’ajornaran, tot i que s’hauran de disputar a porta tancada sense públic.

 

No han començat encara

Pel que fa a les lligues de bàsquet, ni tan sols ha donat temps de començar les competicions. El sènior A de la UB MiR havia de debutar aquest diumenge a la categoria de Segona Catalana contra el CB Parets, al pavelló Miquel Poblet. “És un contratemps perquè es planifica la pretemporada per arribar a punt al primer matx, però ara tot queda trastocat”, ha manifestat Carles Vilalta, president del club blau, qui ha anunciat que l’entitat ha acordat no deixar entrar el públic als partits dels seus equips “perquè no podem assumir aquesta responsabilitat”, en referència a l’acord entre l’Ajuntament i els clubs locals en què cada entitat s’ha de fer càrrec del correcte compliment de les mesures sanitàries com la neteja dels espais utilitzats i el registre dels espectadors que hi assisteixen.

El FB Montcada és un altre dels clubs que tampoc ha iniciat les competicions oficials. La base havia de començar entre aquest mes d’octubre i principi de novembre. D’altra banda, el sènior A femení, que juga a Primera Catalana, no ha disputat les dues primeres jornades de lliga a causa de diverses lesions a la plantilla montcadenca i de casos positius de la Covid-19 entre els seus rivals. El president de l’entitat, Antoni Sánchez, assegura que “l’aturada és una mesura no desitjada, però que finalment ha esdevingut inevitable. La salut està per sobre de tot”. El FB Montcada continuarà amb els entrenaments complint tots els protocols de seguretat i higiene: “No hem d’oblidar que els equips són grups estables i juguem a l’aire lliure, on el risc és inferior que a llocs tancats”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari