Adéu als referents d’una dècada

El CH La Salle Montcada ha començat el 2021 amb l’adéu d’un dels millors jugadors del club al llarg de la seva història. Pau Maresma, de 31 anys, va anunciar el passat 8 de gener als seus companys d’equip que deixa l’handbol abans del que tenia previst –a final d’aquesta temporada– per motius personals. El jugador és un referent al club montcadenc juntament amb el seu germà Albert, qui, amb 34 anys, també té previst penjar les sabatilles a finals d’aquesta campanya

L'amistat a dins i fora de la pista, clau de l'èxit del sènior A
Pau Maresma fa broma amb el seu germà Albert en l'escalfament del matxa contra l'Handbol Sabadell d'aquesta temporada
Albert i Pau Maresma estirant després d'una treballada victòria aconseguida el 2014 al pavelló Miquel Poblet contra el Sarrià de Ter
La decisió de deixar l’handbol no ha estat fàcil per a Albert i Pau Maresma, després de gairebé 30 anys al club de la seva vida. “La situació extraordinària que estem vivint ha precipitat la meva marxa”, ha admès Pau. Per la seva banda, Albert continuarà vinculat a la plantilla fins a final de temporada, tot i que ho farà de forma puntual. “Ja tenim una edat i el cos no aguanta el ritme de la competició. A més, cada ve­­­gada es fa més complicat compaginar l’esport i la feina”, ha afegit el germà gran.
 
Albert i Pau han crescut en el si d’una família amb una gran afició per aquest esport. El seu pare, Josep Maresma, exjugador i actual president de l’entitat, els va apuntar de ben petits, passant per totes les categories del planter fins arribar al primer equip, on han assolit èxits històrics per a l’handbol local com l’ascens a la Primera Estatal, la temporada 2010-2011. El sector es va jugar al pavelló Miquel Poblet, que l’afició vermella va omplir de gom a gom durant tot el cap de setmana per donar suport al seu equip. La Salle va quedar en segon lloc i va haver de jugar una segona fase a Gijón, on finalment va assolir el seu objectiu. “Sens dubte, aquest és un record que guardarem tota la vida d’una manera molt especial”, explica Pau. En l’etapa de Primera Estatal, també hi ha hagut altres moments destacats com la temporada 2015-2016, quan La Salle, sota les ordres del tècnic montcadenc Jaume Puig, va acabar en tercera posició i es va quedar a les portes de jugar la fase d’ascens a la Divisió de Plata. 
 
Referents a Primera Estatal
Els germans Maresma han esdevingut dos dels jugadors més destacats de la Primera Estatal. En el capítol golejador, han estat dels més prolífics de la categoria,  destacant la temporada 2017-2018, quan Albert va ser el tercer màxim anotador del grup català amb 186 dianes, i la campanya 2018-19,  durant la qual Pau va acabar en setè lloc, amb 169. “Les lesions dels últims anys m’han impedit jugar tots els partits, però recordo que aquella temporada els vaig poder disputar tots”, assenyala Pau. Entre d’altres fites importants, Albert recorda quan al gener del 2017 va debutar amb selecció catalana absoluta en un matx amistós contra el BM Granollers. “Jugar amb els millors jugadors catalans va ser una experiència molt gratificant”, recorda el central. 
 
Durant la seva trajectòria esportiva, els germans Maresma han rebut ofertes dels millors equips de la categoria, però sempre han preferit continuar al CH La Salle. “Per a nosaltres, l’handbol és un compromís amb el club de la nostra vida i va més enllà d’un tema econòmic o de jugar a altres categories. Ens ho ha inculcat el nostre pare”, ha comentat Albert, tot afegint que en la decisió de continuar al club montcadenc sempre ha pesat molt la relació d’amistat amb els companys d’equip. “El secret de l’èxit d’aquesta generació ha estat que èrem un grup d’amics que ens agradava jugar a handbol i, a més, se’ns donava bé”, ha dit el central. Pau afegeix que “l’handbol m’ha permès fer realitat un somni: poder gaudir tant anys d’aquest esport al costat del meu germà i els meus amics”. El germà petit va rebutjar el 2018 una oferta del Barça B, però la va descartar “perquè ja em va agafar una mica gran –28 anys– i era complicat compaginar-la amb la vida laboral”.
 
Ambdós germans tanquen enguany una etapa, tot i que asseguren que en un futur n’obriran d’altres amb el club local fent altres tasques. “A l’abril seré pare i intentaré transmetre al meu fill tots els valors que m’ha ensenyat l’handbol”, conclou Pau. 
Seccions:

Deixa un comentari