En marxa els nous equips inclusius de la Fundació Adimir i el FB Montcada

Els infants entrenen tots els dimecres a la tarda a l’estadi de la Ferreria

L'entrenador dels equips inclusius del FB Montcada, Juan García, dona instruccions als jugadors d'Adimir durant l'entrenament
Els infants d'Adimir han començat amb molta il·lusió els entrenaments amb el FB Montcada

‘laveu.cat’ va assistir aquest dimecres al segon entrenament dels nous equips inclusius del FB Montcada que s’han posat en marxa en el marc del conveni amb la Fundació Adimir, amb la creació de dos nous equips formats per infants l’associació, amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys. D’altra banda, també ts’han incorporat a conjunts del FB Montcada tres joves d’Adimir a diversos conjunts de l’escola de futbol. El FB Montcada també té un equip de futbol sala format íntegrament per persones amb deficiència auditiva, inscrit a la Tercera Divisió Catalana a la lliga de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

Estem molt contents d’ampliar el projecte. Som el primer club d’arreu de l’Estat que té cinc equips inclusius”, ha expressat el director esportiu del FB Montcada, Daniel Busquets, qui ha remarcat que l’objectiu de la iniciativa és “promoure l’esport entre la població amb necessitats especials perquè el pugui gaudir en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania”.

La presidenta de la Fundació Adimir, Carolina Ibáñez, també s’ha mostrat molt il·lusionada amb el projecte. Estem molt agraïts al FB Montcada perquè normalment som nosaltres els que ens adrecem a les entitats per iniciar nous projectes, però en aquesta ocasió ha estat l’escola de futbol qui s’ha dirigit a nosaltres. És la primera vegada que ens passa”, ha explicat Ibáñez, tot destacant que el projecte no és només esportiu, ja que també incorpora la vessant social i terapèutica. La majoria dels infants que participaran en el projecte són de l’espectre autista, amb dificultats de comunicació. Per facilitar la relació i garantir que es treballa amb la mateixa metodologia, com el sistema de pictogrames, l’equip terapèutic d’Adimir participa en els entrenaments. Aquesta activitat els aporta valors molt importants en la seva socialització i formació personal”, ha dit la presidenta de la Fundació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari