L’Ajuntament s’adhereix al Dia contra l’LGTBI-fòbia a l’esport

Juntament amb l’Observatori contra l’Homofòbia, han redatat un manifestat es planteja l’esport com a eina transformadora d’una societat més justa i inclusiva

El dia mundial contra l'LGTBI-fòbia a l'esport es commemora el 19 de febrer

Un any més, l’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha adherit a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a l’esport amb la redacció d’un manifest que es planteja l’objectiu de “potenciar l’esport com a eina de transformació i mecanisme d’intervenció per construir una societat més justa, inclusiva i fraterna”. En aquest manifest, que impulsen la regidoria d’Igualtat i l’Observatori contra l’Homofòbia, el consistori expressa, entre d’altres punts, la seva voluntat de “denunciar i penalitzar socialment els comportaments LGTBIFòbics, masclistes, xenòfobs i discriminatoris en l’àmbit de l’esport”, així com “acabar amb qualsevol expressió de violència que sigui física o verbal en el espais esportius, els camps de joc o grades, per motius d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere”. El text també insta les entitats esportives a dissenyar e implantar un protocol d’actuació davant de situacions de discriminació per motius d’orientació sexual i demana que es pugui garantir la pràctica esportiva de les persones trans i intersexuals d’acord al seu gènere sentit, protegint els seus drets i la seva intimitat. L’Ajuntament també es compromet a incloure en la regulació normativa amb competències municipals els valors de la diversitat, la igualtat de tracte i la no discriminació.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental també s’ha adherit a aquesta commemoració impulsant dues iniciatives. En primer lloc, i amb l’eslògan ‘Al Vallès Occidental, xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia’, anima els clubs de la comarca a fer una xiulada simbòlica, ja sigui en entrenaments o partits, que es pugui difondre a través dels seus canals de comunicació i xarxes socials. D’altra banda, el CCVO posa a disposició de les entitats esportives un taller formatiu no presencial i gratuït amb el nom ‘LGTBI-fòbia al món del futbol’. Aquesta formació, que va dirigida a totes aquelles persones que desenvolupin tasques en una entitat, té com a finalitat conèixer els orígens de la discriminació per motius de gènere i pretén oferir eines per aturar la LGTBIfòbia. Els clubs interessats a participar ho poden sol·licitar a través de l’adreça electrònica [email protected]. El Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a l’esport se celebra cada 19 de febrer, coincidint amb el dia de naixement del futbolista anglès Justin Fashanu, primer esportista professional en declarar públicament la seva homosexualitat i que va acabar amb la seva vida, als 37 anys, per tota la pressió rebuda.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari