La decisió reobre la caixa de trons al futbol formatiu

El Futbol Base Montcada considera la decisió ‘un error perquè la unió fa la força’

El FB Montcada té una quarantena d'equips i prop de 600 jugadors
Lluís Maldonado
La decisió de la UE Sant Joan Atlètic de crear futbol base ha reobert la caixa de trons entre els clubs que defensen la unitat dels equips formatius o els que prefereixen que cada entitat disposi del seu planter. El futbol local ha viscut moments complicats des que el 2005 es va constituir l’Escola de Futbol Base Montcada fruit de la reunificació del planter del CD Montcada i del CEF Can Sant Joan. Aquest primer acord històric es va mantenir fins al 2013, quan el CD Montcada va decidir tornar a constituir equips de formació. 
La iniciativa va donar peu a un conflicte greu entre les parts implicades i l’Institut Muncipal d’Esports (IME) pel repartiment dels horaris d’ús de les instal·lacions municipals. Després d’anys de converses entre les entitats i l’Ajuntament, la temporada 2017-2018 es va culminar el procés amb la segona reunificació entre el planter del CD Montcada i l’EF Montcada, que va suposar el naixement del Futbol Base Montcada, en l’actualitat l’única entitat esportiva que aglutina tots els equips de futbol formatiu al municipi, amb una quarantena d’equips i prop de 600 jugadors.
 
Reaccions
 L’anunci de la UE Sant Joan Atlètic ha sorprès el FB Montcada. “Com a entitat, el Sant Joan és lliure de fer el que consideri, però creiem que és un gran error tornar 15 anys enrere i dividir la base”, argumenta el president del FB Montcada, Xavier Soldevilla, qui opina que les experiències anteriors han demostrat que “el millor per a futbol montcadenc és treballar plegats perquè la unió fa la força”.
Per a Soldevilla, és una equivocació plantejar els planters com la font d’ingressos que sostenen els equips amateurs. “Els sèniors haurien de funcionar com una escola de futbol, és a dir, els jugadors també haurien de pagar per jugar. El futur del futbol amateur passa per aquest model, si vol sobreviure”. El directiu ha anat més enllà i ha llançat una proposta per als tres clubs amateurs de la ciutat, el CD Montcada, la UE Sant Joan Atlètic i la UD Santa María. “Per què no es plantegen la possibilitat d’unificar el futbol sènior per tenir uns equips potents?”, planteja Xavier Soldevilla.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari