‘La beca a la Blume em permet estar amb els millors’

El montcadenc, ex del Roller Can Cuiàs, s’ha proclamat sotscampió d’Espanya júnior en els 10.000m amb el seu nou club, el Cobra d’El Prat

Iván Roldán és una jove promesa del patinatge de velocitat. Amb només 16 anys s’ha proclamat recentment sotscapió d’Espanya dels 10.000m. El montcadenc també forma part de la selecció espanyola i està becat a la residència Blume, a Esplugues, per a esportistes d’alt rendiment, on segueix un programa d’entrenaments i estudis. Roldán prové del Roller Can Cuiàs, que està fent una gran tasca en la formació de joves patinadors.
 
A quina edat vas començar a patinar?
Em vaig introduir en el patinatge de velocitat als 10 anys al club Roller Can Cuiàs.
 
El 2021 ha estat un any de canvi total.
L’any passat, amb la pandèmia, no vaig tenir la possibilitat de competir. Al 2019, amb el Roller Can Cuiàs havia guanyat el Campionat de Catalunya de la meva categoria i finalment em vaig decidir fitxar per un club important, el Cobra d’El Prat de Llobregat per seguir actiu. En paral·lel, he aconseguit una beca d’esportista d’alt rendiment.
 
Com portes la teva estada a la residència Blume?
De moment, recuperant-me a Montcada de l’operació del cúbit i el radi arran d’una caiguda al Campionat d’Espanya, disputat a Pamplona. Ara visc fora de casa i al principi se’m feia dur, perquè no coneixia ningú. Poc a poc, però, he anat coneixent la gent amb qui convisc, que és molt agradable, i m’he anat sentit més còmode.
 
Has notat el canvi de ritme?
És gran i encara m’hi estic adaptant. Segueixo un programa intensiu amb dos entrenaments diaris de quatre hores que combino amb els estudis i un rigorós control de l’alimentació.
 
Després de recuperar-te de l’operació del braç dret, quin són els teus propers objectius?
Hauria disputat aquests dies el Campionat d’Espanya en pista i després la Lliga Catalana. Al juliol no sé si estaré a punt per anar amb la selecció espanyola a un preparatori de 10 dies a Alemanya, Polònia i Itàlia.
 
On t’agradaria arribar?
De moment, em toca aprendre. Amb el Prat estic molt bé i a la Blume comparteixo residència amb l’actual campió d’Espanya i també del món. 
 
El Roller Can Cuiàs està donant grans patinadors.
És gràcies a la qualitat dels entrenaments. L’arribada de l’entrenador Roger Vallverdú ha suposat un salt qualitatiu per al club. Ell em va ajudar a perfeccionar els aspectes tècnics i la forma física. I tot, gràcies a l’esforç de l’actual president, Jorge Fernández; sense ell res del que estic vivint ara hagués estat possible.
 
Què els diries al companys que has deixat al Roller Can Cuiàs?
Que treballin i que s’ho prenguin de forma seriosa perquè, a poc a poc, els èxits poden arribar.

Deixa un comentari