Pau Lleixà: ‘Els reforços nous han d’aportar una mentalitat més competitiva’

El tècnic de La Salle de Primera Estatal afronta nova temporada amb bones sensacions

Víctor Sáez, a l'esquerra, al costat de Borja Lancina conversant amb Pol Camats en la primera sessió física
Lluís Maldonado
El fitxatge més important d'aquesta temporada, Borja Lancina
Pau Lleixà dirigint el primer entrenament de la temporada 21-22

El projecte de La Salle a la Primera Estatal d'handbol ha arrencat aquest dilluns envoltat de gran il·lusió. L'equip s'ha reforçat amb sis jugadors que combinen experiència i joventut. L'exjugador professional del Granollers Borja Lancina, Pol Camats, Guillem Herms i Toni López són les tres incorporacions amb més experiència que juntament amb Vïctor Sáez o Josep Quirós hauran d'aportar experiència a un equip que combina jugadors més joves

El club ha fet una aposta molt important?
Hem fet relleu. La retirada dels germans Albert i Pau Maresma i del porter Ricard Presas, que formaven el nucli important de l'equip la suplim amb un equilibri la incorpació de gent jove amb experiència  i fitxatges sòlids com Borja Lancina que ve de jugar sis anys al Granollers de la Lliga Asobal. Pol Camats i Toni López completen la veterania i la mentalitat guanyadora.

Com s'ha pogut d’atraure jugadors de gran projecció?
La directiva ha optat per intentar donar una sortida laboral, oferir un pla de futur orientat a la seva formació professional. La vida esportiva és molt curta i garantir una estabilitat professional a banda de l'handbol és un gest a valorar.

En què s'ha de traduir el treball d'aquesta gran plantilla?.
Primer és molt important aconseguir l'equilibri de gent veterana i la gent jove. evitant les presses i treballar dinàmques durant aquests dos propers mesos per assolir el model de joc i reconèixer el punts forts que tenim com a bloc.

I quins són els objectius fixats a l'inici de temporada?
Tenim equip per lluitar per ser a la zona alta de la classificació, però no ens podem oblidar que venim de quatre temporades consecutives jugant per no baixar de categoria. I per escalar hem de jugar seriosos, amb una mentalitat més competitiva. Des d'avui hem de treballar al màxim i convertir-nos en un equip guanyador setmana a setmana.

El bloc de la temporada anterior ha renovat amb alguna baixa. La determinació dels jugadors més veterans ajudaran a créixer esportivament els més joves.
Insisteixo molt en què els joves aprenguin al màxim dels entrenaments i guanyar així experiència i sumar minuts a la pista. Hem d'aprofitar l'arribada de jugadors amb una gran trajectòria

Quines són les primeres paraules que els ha transmès en el primer entrenament?
La necessitat de la cohesió, de fer una bona adaptació, de posar moltes ganes des del principi i fer un gran treball físic durant la pretemporada per evitar lesions durant la competició. al principi amb moltes ganes, treball físic, guanyar volum.

Quines sensacions té dirigint la primera sessió?
Tinc bones vibracions i he estat aquests dies nerviós, gaudint com el primer dia, sab
ent que hi ha un equip que em motiva a mi i a tota la plantillam¡, que no t'ho acabes de creure del tot fins que no els has vist tots junts a la pista.

Com creu que anirà la competició aquesta temporada?<
No vull mullar-me, estarà tot molt igualat. Però el Sant Cugat, el Granollers, La Roca i potser l'OAR Gràcia són els equips que crec que estaran lluitant a la part alta. La grandesa de la nostra lliga és que pots guanyar i perdre qualsevol partit.

Seccions:

Deixa un comentari