Manca de consens per establir els nous horaris d’entrenament als camps de futbol municipal

L’Ajuntament ha fixat les franges per donar cabuda a més d’una cinquantena d’equips, 42 del FB Montcada i una desena del nou futbol base de la UE Sant Joan Atlètic

El municipi disposa de dos camps municipals de futbol 11, el de La Ferreria –a la imatge– i el de Can Sant Joan

Les reunions convocades per l'Ajuntament amb el FB Montcada, la Unió Esportiva Sant Joan Atlètic, el CD Montcada i la UD Santa Maria per fixar uns horaris consensuats sobre l'ús dels dos camps de futbol 11 municipals i un de futbol 7 la temporada que tot just comença aquesta setmana no han permès arribar a cap acord global. El principal escull rau en el volum d'equips del planter que requereixen franges d'entrenament, més d'una cinquantena. El FB Montcada compta amb un total de 42 conjunts –quatre, de nova creació– i la UE Sant Joan Atlètic acaba de crear el seu propi futbol base, amb una desena d'equips. Satisfer al 100% les necessitats d'ambdós clubs no ha estat possible, motiu pel qual la corporació ha decidit fixar la seva pròpia proposta que, segons el regidor delegat d'Esports, Gerard Garrido (ERC), s'ha fet "amb la clara intenció d'afectar el mínim possible la feina diària dels diferents clubs i que els nens i nenes poguessin fer entrenaments a una hora adequada"

Els canvis respecte la passada temporada consisteixen a iniciar la primera franja d’entrenament 15 minuts abans i acabar la darrera mitja hora més tard; durant l’escalfament al camp municipal de Can Sant Joan –com ja es fa al camp municipal de La Ferreria–, les entitats hauran de compartir el camp durant 15 minuts i, finalment, dos equips hauran de començar a entrenar més tard un dia a la setmana.

 

Malestar del FB Montcada i agraïment de la UE Sant Joan Atlètic

La proposta del consistori no ha agradat el FB Montcada, l'entitat esportiva més nombrosa del municipi –amb més de 600 associats–, entenent que surt perjudicada i que infringeix l'article 14 de l'ús d'instal·lacions esportives de l'ordenança municipal segons el qual s'ha de mantenir l'horari assignat a cada club d'una temporada per a l'altra si aquest continua mantenint el mateix nombre d'equips.

"No entenem com és que l'Ajuntament no respecta les seves pròpies normatives o que les faci servir a la seva conveniència, com ha estat amb l'organització del campus d'estiu, que no hem pogut fer amb l'excusa que s'havia de modificar una ordenança", ha lamentat el director esportiu de l'escola, Dani Busquets. "Nosaltres –ha afegit– no ens oposem a que altres clubs volguin créixer, estan en el seu dret, però sense perjudicar als que ja hi érem". El tècnic també ha carregat contra el consistori entenent que no ha prestat atenció als equips inclusius que ha creat l'entitat, queixa que ha fet amb un escrit a través de les xarxes.

La Unió Esportiva Sant Joan Atlètic, per la seva banda, no ha volgut entrar en polèmica pel que fa al repartiment dels horaris d'entrenament. Un dels coordinadors dels equips de la base i portaveu de la junta directiva, Óscar Pérez, ha assegurat que el club ha acceptat de bon grat la proposta del consistori tot i que no és la que inicialment volia. "No volem cap enfrontament amb altres entitats, el nostre objectiu és posar en marxa en nostre projecte, que és l'únic que ens interessa; sabem que no ha estat fàcil per a l'Ajuntament quadrar horaris i, per això, li agraïm l'esforç que ha fet, tant per intentar arribar a un acord que no ha reexit, com per donar espai a tots els equips", ha declarat Pérez.

 

Projecte d'unitat

La mala maror que es viu per la saturació dels espais d'entrenament als camps de futbol recorda a la que es va produir fa uns anys, quan el CD Montcada va voler recuperar el seu planter, la temporada 2013-2014, trencant amb el projecte unitari que va donar peu al naixement de l'EF Montcada l'any 2005. La iniciativa dels verds va durar quatre anys i va acabar al 2017, amb la fusió del futbol base dels verds amb el de l'EF Montcada donant peu a la creació de l'actual FB Montcada.

Tot i que l'Ajuntament no intervé en les decisions internes dels clubs, l’equip de govern és partidari de la unitat del futbol base en un únic projecte i no considera adient la creació d’un nova escola com la que ara posa en marxa la UE Sant Joan Atlètic. Per acabar amb el malestar existent, la Regidoria d’Esports demana que es rebaixi el to entre les diferents entitats esportives a les que, d'altra banda, vol convocar aquest mes de setembre per afrontar els objectius de les properes dues temporades. “Treballem per l’esport de Montcada i per a tots els nois i noies que volen gaudir del futbol al nostre municipi, amb els valors que aquest aporta, com el respecte, la solidaritat, la humilitat i el treball en equip, entre d’altres. Aquests són els valors que des de l’Ajuntament es vol treballar conjuntament amb totes les entitats”, ha explicat Garrido.

Seccions:

Deixa un comentari