‘Aquest nou projecte té una estreta vinculació amb el barri’

El coordinador del Futbol Base del club de Can Sant Joan, Rubén Tardío, parla de l’inici de la temporada

El camp de Can San Joan han estat cada tarda ple d'equips entrenant aquesta primera setmana de pretemporada
Pilar Abián
Rubén Tardío, a la dreta de la imatge, amb la resta de coordinadors de la UE Sant Joan Atletic. D'esquerra a dreta, Óscar Pérez, Jordi Vargas i Tomeu Alemany –a la imatge falta Daniel Baena
Entrenament de llençament de penalts amb el conjunt infantil
Jugadors de l'equip infantil, un dels de nova creació
Entrenament de jugadors del filial
La UE Sant Joan Atlètic tindrà aquesta temporada tres equips femenins
El filal encara no ha decidit a quin grup del Vallès de Quarta Catalana jugarà

El FB de la UE Sant Joan Atlètic ha començat aquesta setmana les seves primeres passes intentant deixar de banda la mala maror que ha suscitat la seva creació, en suposar una nova escisió del futbol base al municipi –reunificat en dues ocasions en els últims 15 anys, la primera al 2005 amb el nom d’EF Montcada i la segona, al 2017, amb el FB Montcada. La coordinació de l’entitat defuig entrar en polèmica i es vol centrar exclusivament en la part esportiva, segons ha explicat a laveu.cat Rubén Tardío, entrenador del filial i un dels responsables de l’escola –juntament amb Óscar Pérez, Jordi Vargas, Tomeu Alemany i Daniel Baena.

 

Com ha arrencat la primera pretemporada del FB UE Sant Joan Atlètic?

Diria que al 90%. Encara queden algunes qüestions per tancar i jugadors pendents d’incorporar-se perquè hi ha families que es troben de vacances, però hem volgut començar ja per demostrar que això va de debò i que tenim moltes ganes de consolidar aquest projecte. Portem tot l’estiu preparant-nos-hi.

Quants equips del planter han aconseguit formar?

Una desena. Després, com a club, també hem de sumar el primer equip a Segona Catalana, el filial a Quarta, i el femení.

N’estan satisfets de la resposta que ha tingut el projecte de recuperar la base?

Molt! Mourem entre 150 i 180 futbolistes. Estem contentíssims, ni amb les millors previsions pensàvem arribar a una xifra com aquesta.Tothom ens comenta que ha estat un èxit. Fins i tot, hem hagut de posar límits a noves inscripcions perquè no hi ha prou espai ni horaris d’entrenament.

L’Ajuntament ha hagut de fer filigranes per assignar els horaris amb tants equips com hi ha al municipi i es mostra partidari que el futbol base estigui unit.

Som conscients de l’esforç que ha fet l’equip de govern i li agraïm el seu treball perquè la decisió que ha pres s’ha basat únicament en prioritzar els infants. Si no haguessim portat a terme el nostre projecte, que surt de la directiva pensant en el futur del club, hi hauria més de 150 infants buscant equip fora d’aquí.

Els nous conjunts comencen des de 0, això vol dir que jugaran a categories inferiors.

És cert, però crec que això ens anirà bé, perquè jugadors i tècnics estan treballant junts per primera vegada i necessiten temps per conèixer-se i per generar unió, que és el lema del nostre club i la seva filosofia.

Com la definiria?

Qui ens coneix, ja sap de quin estil parlo, molt guerrer. Aquí el públic el tens a sobre, hi ha molt ambient al voltant del futbol i la filosofia és d’estimació al barri. Hi ha molts jugadors que podrien estar a d’altres equips però trien quedar-s'hi pel sentiment que tenen pel club i per l’equip.

Vostè també és entrenador del filial, a Quarta Catalana, des de mitjans de la passada temporada. Quines són les seves expectatives?

Soc molt professional. Sigui la categoria que sigui, me la prenc molt seriosament i el meu objectiu està clar, vull que ens situem a la part alta de la classificació i que lluitem per l’ascens.

Hi haurà derbi amb el B de la UD Santa Maria?

Encara no sabem si estarem en el grup del Vallès Occidental o demanarem el canvi a l’Oriental, que potser s’adiu més al nostre estil de joc. Prendrem la decisió en els propers dies.

Què li demana a la seva afició?

Que ens faci costat perquè gaudiran molt aquesta temporada. Hem iniciat un projecte il·lusionant i estic segur que amb treball i les ganes que hi estem posant, els resultats sortiran sols.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari