‘A nivell esportiu estem fent una bona feina’

El director esportiu del FS Montcada, Jaime Martínez, parla de les expectatives de l’entitat per a la nova temporada

Jaime Martínez, director esportiu del FS Montcada
FS Montcada
L'aleví A va arrencar la pretemporada a la pista exterior del pavelló
Els prebenjamins i l'escoleta van iniciar els entrenaments compartint la pista del Miquel Poblet
Els prebenjamins, entrenant al Miquel Poblet
Entrenament de l'aleví C, a la pista esportiva centre
L'escoleta acull infants a partir de quatre anys

Amb l’inici de setembre, els 15 equips de base del FS Montcada ja han engegat la pretemporada, seguin l’exemple dels sènior i i el juvenil masculí, que van començar a entrenar a mitjan d’agost. El director esportiu del club, Jaime Martínez, ha explicat a laveu.cat quines són les fites que es marca l’entitat en les diferents competicions on participa.

 

La pretemporada arrenca amb una quinzena d’equips de base. De quants futbolistes estem parlant?

Més o menys seran al voltant de 200, encara estem tancant inscripcions. Tenim equips de prebenjamins, benjamí, aleví, infantil i cadet als quals hem de sumar el sènior A, el sènior B, el femení i el juvenil nacional. També està inclosa l’escoleta, equips d’iniciació a partir dels quatre anys d’edat que no competeixen, només entrenen i fan trobades mensuals.

 

Ha augmentat el nombre de conjunts respecte la temporada anterior?

Tenim tres equips més i podríem seguir creixent, però estem limitats per l’espai d’entrenament. I no és només per una manca d’instal·lacions per absorbir la demanda de tots els clubs, hi ha d’altres factors. Per exemple, que els clubs no podem promocionar-nos als centres ecolars. També hi ha qüestions organitzatives, com ara que la pista esportiva exterior del Miquel Poblet només la pugui fer servir l’entitat que està entrenant a l’interior. Això no té sentit, perquè es passa moltes hores buides. D’altra banda, en el nostre cas tenim un desavantatge respecte la resta de clubs i és que molts dels nostres equips de base entrenen a pistes exteriors, que a l’hivern són molt humides i no es poden fer servir quan plou.

 

Què fan en aquests casos?

Intentem fer jocs o activitats alternatives que afectin el mínim als grups. I, si és possible, compartim espais amb algun altre equip, que no sempre passa.

 

Ha augmentat la inscripció de noies tenint en compte el boom que ha experimentat el futbol femení últimament?

En futbol 7 i 11, potser sí, però aquest fenomen no el veiem en futbol sala. De fet, els equips són mixtes fins a cadets i la presència de noies continua sent minoritària. Malgrat això, crec que el fet de competir amb nois fa que el nivell que assoleixen sigui superior al que potser tindrien si juguessin una lliga exclusivament femenina. És una bona experiència per a elles.

 

Quins objectius s’ha fixat el club per a la nova temporada?

Pel que fa a la base, volem treballar sistemes ofensius i defensius comuns que es mantinguin cada temporada perquè els entrenadors no hagin de començar sempre de 0. És complicat, perquè cada equip és diferent, però amb tots hi posarem la mateixa il·lusió. Quant als equips superiors, tenim el sènior A a Tercera Nacional, després de l’ascens de la temporada passada, i el Juvenil A, a Nacional, i això és una mostra que, a nivell esportiu, estem fent les coses bé, però no podem perdre el cap. Mantenir aquestes categories suposa un gran esforç econòmic i és difícil trobar patrocinadors. Altres clubs de l’entorn tenen més ajudes que nosaltres i estan un punt per sobre des del punt de vista competitiu. Malgrat tot, el FS Montcada és un bon referent i ho demostra el fet que jugadors de fora volen venir a jugar aquí.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari