‘Volem potenciar la base pensant en el futur’

El president de la UB MiR, Carles Vilalta, aspira a situar el club entre els millors de Catalunya

Carles Vilalta, president de la UB MiR
Pilar Abián
La UB MiR tindrà enguany dos equips mini i dos pre-mini femenins
El director esportiu de la UB MiR, de taronja, intercanviant impressions amb jugadors de l'infantil
Jugadors del mini masculí A, en el seu primer entrenament

Els equips de la UB MiR han iniciat ja els entrenaments d'una temporada amb canvis destacats en el sí de l'entitat. La nova junta, presidida per Carles Vilalta –qui continua al càrrec quatre anys més– s'ha fixat com a objectiu fer un salt qualitatiu, tant a nivell tècnic com competitiu, per tal de situar l'entitat com un referent del bàsquet català. Vilalta n'ha parlat de tot plegat amb laveu.cat.

 

Com ha començat la pretemporada?

Amb molt d’optimisme i amb ganes de recuperar la normalitat i poder entrenar i competir com abans de la pandèmia. Gràcies a la incorporació de José Darwin Iglesias com a director esportiu, hem fet una reestructuració de jugadors i d’entrenadors que ens permetrà pujar de nivell en tots els àmbits. El que volem és potenciar la base i crear bons jugadors per retornar el club al lloc que es mereix, entre els millors de Catalunya.

 

Ha augmentat el nombre d’equips?

Mantindrem els mateixos de l’any passat, amb conjunts a totes les categories a més de l'escola, on ensenyem a jugar a bàsquet gratuïtament. Del que estem més contents és de la base femenina. No teníem planter de noies i enguany hi ha 23 nenes inscrites a l’escola i dos equips mini i dos pre-mini femenins. Això és tot un èxit i molt important per al futur del club.

 

Quines fites es proposa en l’inici del seu segon mandat com a president?

Els primers quatre anys han estat per consolidar la UB MiR com un club seriós i pagador, sense deutes econòmics i amb comptes transparents. Ara volem fer el salt que ens faltava a nivell esportiu, competint de veritat. Això exigeix una responsabilitat major, tant dels jugadors com de les famílies, i un compromís ferm amb els entrenaments i els partits. Tant jo com la directiva que presideixo, amb gent jove i amb molta empenta, esperem que els propers anys siguin els de l’enlairament del club.

 

El primer equip té opcions de pujar a Primera Catalana?

Tenim un equipàs i, si ens respecten les lesions, aspirem a l’ascens. Comptem amb un nou i gran entrenador, Joaquin Sánchez, amb molta experiència. Ha pujat molts equips de categoria i té filosofia de club, que és el que a nosaltres ens interessa potenciar.

 

Econòmicament, seria viable mantenir una categoria superior?

Pujar a Primera Catalana és assumible, les despeses són molt similars a les de la categoria actual. El salt és pujar a Copa Catalunya, perquè toca pagar els desplaçaments, que són més llargs.

 

Ens garanteix, doncs, un bon espectacle aquesta temporada?

I tant! Convido la gent que vigui a veure jugar tots els equips i, especialment, el sènior. S’ho passaran molt bé. Per començar, el diumenge 12 de setembre fem una trobada d'exhibició amb l’Espanyol, a les 18h, al Miquel Poblet. L'entrada és gratuïta, com a tots els nostres partits, i hi haurà el típic sorteig de regals entre els assistents amb la col·laboració del comerç local.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari