Xavier Mimó, 176è a la Marató de Sables del Marroc

L’atleta de la JAM va acabar el 42è de la seva categoria a una de les curses més dures del món

Xavier Mimó durant una de les set etapes de la Marató de Sables, al Marroc
El corredor de la Joventut Atlètica Montcada (JAM) va ser també el 42è de la seva categoria a una de les curses més dures del món. Enguany, la prova ha estat especialment  difícil a causa de temperatures més elevades de l’habitual, entre els 45 i 56ºC, i l’aparició d’un virus gastrointestinal que va provocar l’abandonament de més de la meitat dels atletes, entre els quals hi havia els altres dos participants de la JAM, Toni Ortiz i Paula Fritzsche. La Marató de Sables, formada per set etapes que sumen un total de 250 quilòmetres, és una cursa d’autosuficiència, on els corredors han de portar a sobre tot el que necessiten durant la tota la setmana, com el menjar, i han de dormir en haimes al desert, ja que l’organització només facilita una quantitat estipulada d’aigua durant el recorregut.

“Ha estat molt dur, però estic content perquè he pogut complir el repte de finalitzar la prova. La classificació és el menys important, ja que el que busquem és gaudir del desert i de les noves amistats. L’he disfrutada al màxim”, ha valorat Mimó, que no descarta tornar a repetir l’experiència en un futur. La nota negativa de la 35a edició, que s’ha disputat de l’1 a l’11 d’octubre, ha estat la mort d’un corredor a la segona etapa a causa d’un problema cardíac.