La UB MiR inicia el projecte inclusiu en col·laboració amb la Fundació Adimir

Prop d’una desena d’infants amb trastorn de l’espectre autista entrena tots els dilluns a les pistes de la Zona Centre

Un nen de la Fundació Adimir intenta fer una cistella durant l'entrenament
Sílvia Alquézar
L'equip inclusiu de la UB MiR està format per una desena d'infants de la Fundació Adimir
Els infants entrenen els dilluns a la tarda a la pista de la Zona Esportiva Centre
Les entrenadores de l'equip inclusiu de la UB MiR, Ana Parra i Laia Jiménez
La Fundació Adimir i la UB MiR han posat en marxa aquest mes de novembre l’acord que van signar el passat mes de maig per ampliar el projecte de socialització i formació d’infants amb trastorn de l’espectre autista a través de l’esport, una iniciativa que l’associació de discapacitats del municipi va iniciar a principi del 2021 amb el FB Montcada. “Estem molt contents perquè estem oferint als nostres usuaris la possibilitat de viure una experiència enriquidora a nivell social, esportiu i terapèutic a través de la pràctica del bàsquet i el futbol”, ha destacat la presidenta de la Fundació Adimir, Carolina Ibánez. 
Amb aquest nou projecte, la UB MiR amplia la seva vessant més social, on destaquen algunes campanyes que té en marxa des de diverses temporades en suport de les entitats Sin teta hay paraíso, l’AECC i la recollida de joguines per Nadal amb la Penya Blanquiblava. “Per a nosaltres, és molt important promoure aquests tipus d’iniciatives  perquè donen un valor afegit a la formació que oferim als nostres jugadors i jugadores”, ha explicat el president de la UB MiR, Carles Vilalta.
 
Novetat
Prop d’una desena de nens i nenes d’entre 5 i 10 anys entrenen tots els dilluns, de 18.30 a 19.30h, a la pista de la Zona Esportiva Centre, sota les ordres de dues entrenadores de la UB MiR i els professionals d’Adimir. Com a novetat, el projecte compta enguany amb la participació d’alumnes de l’INS Montserrat Miró que estan fent el servei comunitari, inclós en el currículum escolar.
Ibáñez ha posat en valor la col·laboració dels voluntaris de l’institut, que han rebut una formació específica per tractar infants de l’espectre autista. “Ens agrada treballar en xarxa amb altres entitats de la ciutat perquè és una manera d’implicar el teixit associatiu en la nostra fundació i donar-nos a conèixer”, ha manifestat Ibáñez.
Les entrenadores del nou grup, Laia Jiménez i Ana Parra, s’han mostrat molt il·lusionades. “Quan ens van proposar entrenar l’equip inclusiu, vam acceptar de seguida. El que més m’omple és veure les seves cares de felicitat a la pista”, assegura Ana. Per a Laia, aquest projecte és molt enriquidor: “M’ha canviat completament la imatge que tenia dels infants amb trastorn autista. Són nens com qualsevol altre que volen jugar i passar-s’ho bé”.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari