Nissan vol començar les negociacions per tancar les plantes catalanes el 30 de juny

Ha comunicat la decisió als sindicats, que es neguen a negociar el tancament i mantenen les mobilitzacions

Última manifestació dels treballadors de Nissan feta dijous passat a Barcelona
Joaquín Giraldo

Nissan ha comunicat als treballadors la seva decisió de començar el període de consultes sobre el tancament de les plantes de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca dimarts de la setmana vinent, dia 30. La direcció va convocar els sindicats a una reunió d’urgència per fer-los entrega de la comunicació d’intenció d’inici de procediment d’acomiadament col·lectiu i als efectes que es constitueixin en comissió negociadora.

“La voluntat de Nissan és establir un diàleg obert amb totes les parts, per establir una taula de negociació en què trobar punts d’acord que permetin avançar en aquest procés”, subratllava la companyia japonesa en el comunicat, on assegura que mantindrà actiu el centre de recanvis del Prat de Llobregat, que dona feina a unes 110 persones i el futur del qual era fins al moment incert.

Per la seva banda, els comitès d’empresa de Nissan han tornat a remarcar la seva intenció de no negociar acomiadaments i continuar lluitant "per aconseguir donar continuïtat als nostres llocs de treball fins a aconseguir un futur per a Nissan". Avui  els treballadors rebran la comunicació de la intenció d'inici del procediment d'acomiadament col·lectiu i perquè es constitueixi la comissió negociadora. "A partir d'aquest anunci ens donen 7 dies per constituir la taula negociadora, quan la legislació actual preveu un període de consultes, mínim, d'un mes", ha criticat el comitè

Els treballadors de la planta de Montcada continuen amb la vaga indefinida que van iniciar el 4 de maig en defensa dels seus llocs de feina i que ja suma 51 dies. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari