‘No negociarem diners, ni res que no passi per mantenir els llocs de treball’

Sant Cugat, la ciutat on resideix el directiu encarregat de desmantellar les plantes de Zona Franca i Montcada, va viure una nova manifestació multitudinària que va liderar el secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Boiza

La manifestació d'ahir va acabar amb la crema simbòlica del taüt de Frank Torres
Comitè d’Empresa Nissan
Concentració d'ahir a Sant Cugat

El col·lectiu de 25.000 treballadors directes i indirectes que depenen de Nissan a Catalunya va tornar a deixar clar ahir que no claudicarà i manté el pols a la multinacional japonesa, amb la vaga indefinida iniciada fa 55 dies i que ha paralitzat la producció total de les 3 plantes que té a Barcelona, una d’elles al Pla d’en Coll.

“No negociarem res que no sigui mantenir els centres de producció i els llocs de treball”, va asegurar el màxim dirigent de CCOO de Nissan, Miguel Boiza, durant la concentració de més d’un miler de persones feta ahir pels carrers de Sant Cugat. Boiza es va mostrar molt crític amb la decisió de la companyia nipona i l’Aliança Europea amb Renault. 

Els treballadors es van concentrar a la ciutat vallesana perquè és on resideix Frank Torres, el directiu designat per la multinacional per desmantellar les plantes de Zona Franca i Montcada i Reixac. En la seves primeres declaracions públiques, Torres va avisar ahir a administracions i sindicats que “el tancament és irreversible” i va demanar la base del diàleg “com a única via de negociació per arribar a un acord”.

L’anunci Torres, actual vicepresident de Nissan a Rússia, contrasta amb la negativa de seure a negociar del comité d'empresa, que es mostra unit i dibuixant noves estratègies de les mobilitzacions setmanals. Aquest matí en assemblea s'ha acordat viatjar a Cantàbria on hi ha la seu de l'Aliança Nissan Renault a Espanya "per forçar la seva implicació en el futur de les plantes de Barcelona", segons fonts sindicals. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari