Els comitès de Nissan demanen obrir una mesa tripartida entre governs, empresa i sindicats

Aquest dimecres els treballadors directes i indirectes es manifesten a Madrid

Imatge de la marxa que es va fer el divendres 10 de juliol i que va acabar davant la planta montcadenca després de passar per cinc municipis
Eric Moner
La creació d'una mesa tripartida entre governs, empresa i sindicats per trobar solucions industrials i assegurar la continuïtat de les plantes de Nissan a Catalunya és la proposta que ahir van plantejar els comitès d'empresa a la reunió mantinguda amb la Secretaria General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, i la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera.
A la trobada, els representants de l'administració van informar els sindicats sobre els contactes mantinguts amb la multinacional a la qual han instat a obrir una mesa de negociació per garantir el futur de les plantes catalanes. També li han exposat que amb l’ERO sobre la taula és impossible negociar. Els comitès d’empresa, per la seva banda, van reiterar l’exigència de la retirada de l’expedient de regulació perquè s’ha plantejat en frau de llei i van reclamar el suport efectiu de l’administració perquè modifiqui l'article 51 de l’Estatut dels Treballadors i recuperi l’autorització laboral en el cas d'acomiadaments col·lectius.
 
Segona reunió de mediació sense acord
Els sindicats han dedicat avui la segona convocatòria a tres bandes -direcció, Generalitat i sindicats- a desmuntar els arguments "injustificables" que de la multinacional. Les postures continuen molt distants i la plantilla exigeix una taula de negociació que impliqui al govern de l'estat. Mentrestant, "no cedirem al xantatge", han expressat fonts del comitè d'empresa.
 
 
Segueixen les protestes
Demà dimecres la protesta es traslladarà a Madrid, on membres de la plantilla de Nissan reclamaran la intervenció i mediació del govern estatal i del president, Pedro Sánchez, en el conflicte.
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari