Centenars de treballadors inunden Madrid per lluitar pel seu futur

Exigiran al president Pedro Sánchez la derogació de l’article 51 de l’Estatut dels treballadors per capgirar el tancament de les plantes de Barcelona, Sant Andreu de la Barca i Montcada

Els manifestants de Nissan s'han concentrat a l'estació d'Atocha de Madrid
Javier Adalid
Centenars de treballadors directes i indirectes de les plantes de Nissan a Catalunya es manifesten aquest matí a Madrid per reclamar la viabilitat de futur les fàbriques de Barcelona que la multinacional ha decidit tancar i que afecten prop de 25.000 llocs de treballs. La protesta sortirà de la plaça Carlos V a las 11h i anirà fins a les portes del Congrés dels Diputats, moment en què els representants sindicals traslladaran als polítics i al govern de Pedro Sánchez "la urgència de derogar l'article 51 de l'Estatut del Treballador per revertir la negociació amb Nissan", ha explicat el comitè d'empresa central.
Els quatre representants del comitè d'empresa autoritzats registraran al Congrés el manifest conjunt que ha redactat al respecte i després els recepcionaran els grups parlamentaris i el president de la comissió d'Indústria, Joan Capdevila (ERC).
 
Enganys
Els sindicats denuncien que el tancament de les factories és una situació "buscada i premeditada" des de la direcció de la multinacional, tant del Japó com d'Europa. "En els darrers anys Nissan ha eliminat i deslocalitzat la producció de vehicles, ha evitat fabricar vehicles nous i ha provocat que les tres plantes redueixin la productivitat en un 60%", critica un dels portaveus del comitè a Montcada, Javier Adalid.
"Estem desmuntant les mentides i les promeses no complides de Nissan", ha denunciat Adalid qui recorda que l'empresa es va comprometre a invertir 70 milions d'euros fa només 1 anys. "És un altre exemple dels incompliments de qui va ser director general de Nissan Espanya i que avui és el liquidador de les tres plantes de Barcelona, Frank Torres", explica indignat.  
Els sindicats no perdonen la mentida, no només als treballadors, sinó també a la Generalitat i al govern central, com és la creació de més de 1.000 llocs de treball a les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada, "que s'ha incomplert", subratlla el portaveu del comitè d'empresa a Montcada. La mateixa Consellera d'Empresa, Àngels Chacón, va reconèixer que "Nissan els havia enganyat". La direcció de la multinacional ha rebutjat el pla de viabilitat redactat entre l'executiu de Madrid, la Generalitat i la plantilla.
150.000 signatures
A través del portal change.org  ja s'han registrat 150.000 signatures demanant la derogació de l'article de l'Estatut del Treballador que dóna via lliure a les empreses en l'acomiadament de personal. "Volem que Sánchez s'impliqui de forma valenta en el conflicte de Nissan, auturant l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i eliminant la data de desembre d'aquest any per al tancament de les plantes", han expressat el comitè d'empresa central.
 
En la mediació oberta entre Generalitat, direcció de Nissan i comitè d'empresa es mantenen els pols oposats. La plantilla demana la retirada de l'ERO "per negociar sense presssions", però la multinacional, tot i que s'ha mostrat oberta al diàleg s'ha negat a fer-ho, i ha reconegut que està disposada a allargar els terminis del període de consultes més enllà del mes reglamentat -que acaba a finals de juliol-, però matenint l'ERO
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari