La plantilla d’Acciona, en lluita contra l’ERO d’extinció

L’empresa ha decidit tancar la secció malgrat que el contracte amb Nissan té vigència fins al març de l’any vinent

Treballadors d'Acciona a la concentració convocada a les 5h davant de la seu de Nissan a la Zona Franca

Els 500 treballadors d'Acciona que treballen a les plantes de Nissan de la Zona Franca i Sant Andreu de la Barca, entre els quals hi ha una trentena de montcadencs, han iniciat avui un calendari de mobilitzacions en defensa dels seus llocs de feina després que l'empresa hagi decidit posar en marxa un Expedient de Regulació d'Ocupació d'extinció. La decisió ha estat un "gerro d'aigua freda" per a la plantilla, segons ha explicat el delegat sindical d'UGT a Zona Franca, Misael Couceiro, veí de Can Sant Joan. "La veritat és que no ens ho esperàvem perquè Acciona té contracte amb vigor amb Nissan fins al 31 de març", ha manifestat el sindicalista.

 

Calendari

Avui comença el període de consultes per tirar endavant l'ERO i al llarg del matí els representants dels treballadors rebran tota la documentació sobre l'expedient que es tramitarà aproxidament en el termini d'un mes. "La direcció ha deixat clar que el pensa tirar endavant hagi o no acord amb la plantilla i malauradament ho podrà fer perquè la reforma laboral del 2012 així ho permet", lamenta Couceiro. Els treballadors tenien previst tornar a la feina el 24 d'agost, després que el dia 10 es posés fi a l'ERTO temporal motivat per la pandèmia i iniciar una vaga indefinida en la mateixa línia que va fer la plantilla de Nissan, estratègia que ara no podran seguir perquè l'empresa els ha donat un permís retribuït. No obstant això, han convocat un seguit de mobilitzacions al llarg de les properes setmanes. La primera ha començat aquests matinada, a les 5h, davant la seu de Nissan a Zona Franca i s'ha traslladat a les 9h a la porta de l'Hotel Catalònia, en suport als membres del Comitè d'empresa que participen a la taula de negociació amb la direcció. Dijous hi haurà una nova concentració, a les 10h, a l'entrada de la factoria nipona (al costat del parc logístic de Zona Franca) per després anar a tallar ronda del litoral.

"Estem disposats a lluitar fins al final i, si l'ERTO és irreversible, volem condicions similars a les que han aconseguit els companys de Nissan i entrar també a formar part del pla de reindustrialització que ha anunciat el govern autonòmic, no volem ser considerats treballadors de segona classe", ha manifestat Couceiro. Els sindicats d'Acciona demanen el suport a la plantilla de la multinacional nipona i de qualsevol empresa proveïdora i auxiliar de la mateixa.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari