En contra d’un ERO ‘no justificat’

Els treballadors de la proveïdora de Nissan, en lluita pel seu futur

Treballadors, davant d'una pancarta reivindicativa recordant l'afectació que té el tancament de Nissan pel que fa a empreses proveïdores de la multinacional
Misael Couceiro
Els manifestants han cremat neumàtics a la porta de la fàbrica de Nissan, a la Zona Franca de Barcelona
Imatge de la protesta feta el passat dijous a la Zona Franca

Des de les 9 i fins a les 11h, centenars de treballadors de la divisió logística d'Acciona Facility Services han bloquejat l'accés a la planta de Nissan a la Zona Franca, Barcelona. Els participants a la concentració, –a la que també s'han afegit empleats i membres del comitè d'empresa de Nissan i d'altres empreses proveïdores– han cremat uns neumàtics al carrer tallant el trànsit pel vial que dona accés a la fàbrica de la multinacional nipona. La protesta s'ha fet per exigir la retirada de l'ERO d'extinció anunciat el 10 d'agost per la direcció "sense cap justificació", segons els sindicats que entenen que l'expedient no és procedent atès que Nissan havia de reiniciar la seva activitat el 24 d'agost. "Això demostra com funcionen aquestes multinacionals, utilitzen les persones fins que els interessa i després les deixa tirades com burilles", ha assenyalat el montcadenc Misael Couceiro, delegat sindical d'UGT a la d'visió d'Acciona a Zona Franca.

L'1 de setembre la plantilla ha convocat una nova concentració a la plaça de Sant Jaume, a les 18h, per reclamar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona el seu suport, seguint l'exemple de l'estratègia seguida pels treballadors de Nissan. En paral·lel, els sindicats van registrar ahir la intenció de dur a terme una vaga indefinida –ara es troben en situació de permís retribuït– en cas que la direcció els fes tornar a la feina sense haver acordat el seu futur laboral.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari