Es constitueix la Taula per a la reindustrialització de les plantes catalanes de Nissan

Formada per empresa, treballadors i administracions, el seu objectiu és explorar alternatives per mantenir l’activitat productiva i els llocs de feina

Primera trobada de la Taula de reindustrialització de Nissan, feta a la Delegació del Govern a Barcelona
EFE

Aquest dimecres s'ha constituït la comissió de treball entre la direcció de Nissan, la representació dels treballadors i les administracions públiques per impulsar el projecte de reindustrializació als centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. A la trobada, que s'ha fet a la Delegació del Govern en Catalunya, han participat Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, i Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, juntament amb Frank Torres, responsable de les operacions industrials de Nissan a Espanya, i membros de les quatre organitzacions sindicals –SIGEN-USOC, CCOO. UGT  i CGT– amb representació en los Comités de Empresa de les tres plantes productives. A la reunió també han assistit Teresa Cunillera, delegada del Govern a Catalunya; Matilde Vilarroya, directora general d'Indústria del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, i Raül Blanco, secretari general del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

L'establiment d'aquesta comissió va ser un dels punts recollits a l'acord assolit el passat agost entre la Direcció de Nissan i la representació dels treballadors, després de la finalització de las negociacions per tancar les fàbriques. El directiu Frank Torres va mostrar el compromís de la multinacional "d'explorar alternatives de futur que puguin beneficiar els empleats i proveïdors". Per la seva banda, la ministra Reyes Maroto i la consellera Àngels Chacón consideren "prioritari" atraure projectes "per mantenir viu el teixit industrial al territori i aprofitar el talent dels treballadors". Els representants sindicals destaquen la importància de treballar de forma conjunta "per buscar la millor alternativa que garanteixi els llocs de treball". 

L'alcaldessa Laura Campos ha lamentat que els alcaldes dels municipis afectats no hagin estat convocats a la constitució de la taula reindustrialització de Nissan i ha demanat que els tres ajuntaments siguin convidats a les properes trobades. "Volem tenir un paper actiu en la recerca de solucions, que passen per atraure una indústria de qualitat que pugui garantir la feina del col·lectiu de treballadors, tant els directes com els indirectes", ha afirmat.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari