Acciona i treballadors arriben a un principi d’acord

Les propostes s’acabaran de concretar divendres en una nova reunió

El personal de matinada esperant el resultat de la negociació al Departament de Treball
Acciona CCOO

Després de més de 10 hores a contrarellotge en el darrer dia de mediació al Departament de Treball, a les 2h de la matinada el grup empresarial i el comitè d'empresa han desbloquejat les negociacions que mantenien des de finals d'agost, quan Acciona va anunciar que trencava l'acord amb Nissan i que plantejava un ERO massiu sobre els 500 treballadors que donen servei a la planta de Nissan a Zona Franca. 

Acciona s'ha vist contra les cordes en el trencament del vincle mercantil amb la marca nipona, després que Nissan garantís la producció fins al desembre de 2021. El seu comitè d'empresa ha denunciat "mala fe" en una decisió que han titllat sempre com a "injustificada". De fet, el conveni signat entre Nissan i els seus treballadors directes recollia que els 500 treballadors de la proveïdora de personal formessin part del futur de la planta i la seva possible reindustrialització.

Represa de la producció

Des de principi de setembre, la planta de Zona Franca ha hagut d'aturar línies de producció per l'absència del personal d'Acciona, que s'ocupava d'abastir del material necessari en l'ensamblatge final dels vehicles ja que, principalment, s'encarrega de la gestió dels magatzems de subministres de la planta. La direcció de Nissan ha fixat el 23 d'octubre com l'arrencada normal de la producció de la planta de producció final.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari