Lafarge assegura que ha acabat el pla per reduir les emissions de soroll

L’Ajuntament puntualitza que encara hi ha dos punts de control acústic pendents d’analitzar

Lafarge ha anunciat que ja ha completat les mesures per a la reducció del soroll a la seva planta de Montcada i Reixac iniciades el 2010 per adequar-se a la normativa municipal. Segons l’empresa, les millores han suposat una inversió total propera als 200.000 euros. Les principals mesures implementades han consistir a instal·lar silenciadors en els ventiladors de la nau de calcària i de l’edifici de la subestació elèctrica; el tancament entre aquests dos edificis; la substitució de l’accionament i de les pistes de rodament del transportador a la sitja de clínquer, i el tancament de tota la planta del separador de cru, entre d’altres.
“Ens podem vanagloriar de tenir una fàbrica puntera i una de les més competitives del sector del ciment europeu pel que fa a la reducció d’emissions, ja que des dels seus inicis s’ha anat renovant de manera constant amb les millors tècniques disponibles en el mercat”, ha afirmat Vicente Pedro, director de la planta.
Amb la finalització d’aquest pla de reducció d’emissions acústiques, Lafarge Cementos completa la quarta fase d’actuacions del programa de millora mediambiental que es desenvolupa a la fàbrica des de 1995 i que ha suposat l’aïllament acústic de totes les instal·lacions destinades a la producció de ciment com el refredador i els molins (cru, coc i ciment).

Resposta municipal

L’Ajuntament, però, ha puntualitzat que, si bé l’empresa ha complert amb una part de les mesures, encara hi ha dos punts de control acústic pendents d’analitzar, situats als carrers Turó i les Aigües. El Consistori ha informat que, per ara, només disposa dels resultats obtinguts al punt de control ubicat al carrer de la Mina. El termini per lliurar la documentació finalitza el 30 de desembre. El president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra, del PSC, ha manifestat que “fins que l’empresa no acrediti que s’han realitzat totes les mesures i que les dades resultants estan dintre dels límits establerts per la normativa municipal no es pot afirmar que han reduït les emissions acústiques”.

D’altra banda, el consistori va denegar a mitjan de novembre la petició de la factoria d’ampliar un any més la pròrroga per adequar-se a la normativa municipal sobre sorolls que estableix uns límits d’emissions màxims de 60 decibelis de dia i 50 de nit amb l’argument que això significaria perllongar les molèsties que pateixen els veïns més propers a la cimentera, els dels barris de Can Sant Joan i la Ribera.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari