El Grup de Medi Ambient presenta al·legacions a l’ordenança de soroll

Les aportacions estan adreçades a minimitzar l’impacte de les emissions nocturnes

El Grup de Medi Ambient de Montcada i Reixac ha emès un comunicat de premsa en el qual presenta un seguit d’al·legacions sobre l’ordenança municipal de soroll, pendent de la seva aprovació definitiva. L’objectiu general de les aportacions dels ecologistes és modificar l’ordenança per preservar la salut de la població per tal d’aconseguir un nivell mínim de soroll nocturn a l’exterior “entenent que dormir és una necessitat biològica i els trastorns de la son s’associen a tota una sèrie de problemes de salut”, indica l’escrit.

En primer lloc, el Grup considera que el nivell màxim d’emissions nocturnes ha de passar de 45 decibels –límit actual autonòmic en sòl residencial– a 40 o fins i tot a 30 en zones residencials, “tal com fixa l’estudi de màxim prestigi de l’OMS Night Guidelines for Europe”, diuen els ecologistes, sobretot per protegit la salut dels més vulnerables.

En segon terme, l’entitat proposa endurir les infraccions i les sancions “a fi que serveixin perquè es prenguin mesures adients per al compliment del límit per preservar la salut” en considerar que les actuals “són ridícules”. Una altra al·legació és suprimir les col·laboracions amb empreses privades que fan inspeccions, perquè “no poden garantir l’objectivitat dels estudis”. Finalment, el Grup proposa que les ambulàncies d’urgències puguin fer servir les sirenes acústiques durant la nit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari