L’Ajuntament aprova l’ordenança reguladora del soroll i les vibracions

L’oposició creu que la norma hauria de ser més restrictiva en el cas de Montcada

El Ple de gener, fet el dia 26, va aprovar definitivament l’ordenança reguladora del soroll i vibracions, que concreta els instruments jurídics i tècnics necessaris perquè es pugui donar una resposta adequada a les inquietuds de la ciutadania respecte a la contaminació acústica. Aquesta normativa es va aprovar de forma inicial el passat mes d’octubre. El text es basa en l’ordenança tipus que van elaborar conjuntament la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya després de l’aprovació, el novembre de 2009, d’un decret que adapta la normativa catalana a l’estatal, i en el qual s’estableix que els ajuntaments havien d’adaptar, en el termini de dos anys, les seves ordenances a les normes contra la contaminació acústica. La nova ordenança pren com a referència el mapa de capacitat acústica, que indica el nivell de soroll que hauria d’admetre cada carrer en funció de la zona de sensibilitat acústica a què pertanyi.

La regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda (PSC), va explicar al Ple que el govern local ha desestimant les al·legacions a la norma presentades pel Grup de Medi Ambient després de rebre un informe desfavorable dels tècnics municipals. La regidora d’ICV-EUiA Alba De Lamo va justificar el vot negatiu del seu grup argumentant que “Montcada es mereix un tractament especial i la norma hauria de ser més restrictiva que l’autonòmica”, a la vegada que considera que s’haurien d’haver acceptat al·legacions del Grup de Medi Ambient com limitar el soroll a la nit als 40 decibels, endurir les infraccions o permetre que les ambulàncies faci servir les sirenes durant les urgències a la nit. Mojeda va dir que l’Ajuntament “no pot contradir el decret de la Generalitat”.

Ciutadans i ERC es van abstenir. La portaveu republicana, Marta Aguilar, va expressar que el seu grup també està a favor amb algunes de les aportacions dels ecologistes locals i va dir que la norma no s’adiu a la realitat de Montcada, especialment per l’impacte acústic que suposa la presència de la cimentera Lafarge. En nom del PPC, la portaveu, Eva García, va votar a favor de la norma, en entendre que es tracta de l’aplicació a Montcada de la llei catalana.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari