L’exalcalde i la regidora de Medi Ambient, cridats a declarar en relació a la contaminació de Lafarge

Ambdós hauran de respondre a la querella presentada per una trentena d’entitats a la Fiscalia de Medi Ambient per un presumpte delicte contra el medi ambient

El jutge ha citat a declarar l’exalcalde, César Arrizabalaga, i la regidora de Medi Ambient, Eva Gonzalo -ambdós del PSC- en relació a la querella presentada a la Fiscalia de Medi Ambient al novembre del 2008 per una trentena d’entitats del municipi contra la contaminació provocada per la cimentera. Segons fonts oficioses, també s’ha requerit l’exdirector de la fàbrica Lafarge, Oswaldo Pereda, encara que la direcció de l’empresa ha manifestat no tenir cap notificació oficial sobre una querella en contra seva. De moment, l’única informació que ha facilitat l’Ajuntament al respecte ha estat una nota en què manifesta que els serveis jurídics de la corporació estan analitzant el redactat de la querella i que, davant la sol·licitud d’Arrizabalaga i Gonzalo, assumirà la seva defensa en el procediment de diligències prèvies que se segueix als Jutjats de Cerdanyola. Des del consistori es demana respecte cap al procés judicial iniciat i es decarta fer declaracions oficials fins que el jutge no dictamini si el cas arriba finalment a judici.
Pel que fa a les entitats afectades, dos dels col·lectius que lideren el moviment ecologista al municipi, la Plataforma Antiincineració i el Grup de Medi Ambient, tenen previst convocar demà als mitjans de comunicació per pronunciar-se sobre les diligències iniciades per la Fiscalia de Medi Ambient.

Antecedents. La querella presentada per les entitats ara fa poc més de dos anys per presumpte delicte mediambiental es fonamenta en què la cimentera està situada a menys de cent metres del barri de Can Sant Joan –on viuen 5.200 persones–, i genera “altíssimes quantitats de substàncies nocives, especialment partícules”, segons consta a l’escrit. Així mateix, acusa la fàbrica d’incomplir les normatives sobre controls d’emissions de forma contínua, utilitzant uns procediments insuficients per evitar la contaminació. Una altra de les queixes fa referència al nivell de soroll que prové de la instal·lació durant les 24 hores del dia i que supera els límits legals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari