El consistori mesura el nivell de contaminació acústica del barri

Lafarge ha presentat un contenciós en considerar que els valors de soroll màxim són massa restrictius

Al final de febrer va acabar la campanya de medicions sonomètriques realitzada per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació per avaluar el nivell de contaminació acústica al barri de Can Sant Joan en resposta a les denúncies veïnals presentades aquest estiu referides, sobretot, al soroll que emet la cimentera Lafarge i també al de les instal·lacions ferroviàries. En el marc de la intervenció, s’han col·locat sonòmetres a diferents habitatges del barri i a peu de carrer.

La campanya, de la qual encara s’han d’analitzar els resultats, es va posar en marxa després de l’aprovació, al Ple de juliol, de la revisió del mapa de capacitat acústica de la ciutat i per fer un seguiment del pla d’actuació presentat per Lafarge per adequar les seves instal·lacions a la normativa vigent en matèria de sorolls. Tot plegat  ha coincidit amb la presentació d’un contenciós administratiu de la cimentera contra el nou mapa de capacitat acústica argumentant que els valors de soroll màxims establerts per als carrers de Can Sant Joan més propers a la cimentera són massa restrictius per a la seva activitat. A l’espera que la justícia dictamini, l’empresa disposa d’un any per adequar-se a la normativa executant un pla d’actuació que rebaixi el soroll de la instal·lació.

Controls. Segons fonts municipals, l’Ajuntament no ha deixat mai de controlar els límits de soroll i les emissions de la cimentera i, sempre que n’ha detectat un episodi, ha sol·licitat explicacions a la fàbrica i ha informat la Generalitat. Aquesta ha estat la resposta a les crítiques del col·lectiu veïnal que recentment ha denunciat el “silenci del govern” davant les seves reiterades queixes pels episodis de contaminació registrats des de l’estiu i la manca de mesures de l’administració local contra l’empresa. La Plataforma també ha reclamat els registres del medidor ubicat al barri del 15 a 22 de febrer que no es van poder visualitzar al web de la Generalitat a causa d’un problema informàtic. Fonts del consistori han confirmat que hi havia constància de l’anomalia abans que la Plataforma donés l’alerta i que les dades ja han estat sol·licitades per poder-les posar a disposició de les entitats o els veïns que les demanin.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari