Lafarge assegura que el fum blanc de les xemeneies és vapor d’aigua i no pols

La cimentera afirma que aquest fenonem es produeix cada any coincidint amb les baixes temperatures de l’hivern

La cimentera Lafarge ha afirmat en un comunicat que el fum blanc que surt per les seves xemeneies és vapor d’aigua i no pols, com ha denunciat l’AV de Can Sant Joan aquesta setmana a través de les xarxes socials. L’empresa assegura que aquest fenonem es produeix cada any coincidint amb les baixes temperatures dels mesos d’hivern.

 

D’altra banda, Lafarge també assegura que la fuita de pols que es va produir el 5 de gener en posar en marxa el forn només va durar cinc minuts i els seus efectes van ser mínims, segons explica la cimentera en el seu comunicat. L’empresa diu que a les 13h es van registrar uns valors de partícules en suspensió de PM10 de 15 micrograms per metre cúbic i, el mateix dia, a les 9h, es van arribar als 45 micrograms coincidint amb l’augment del trànsit després de les vacances de Nadal.

 

Lafarge remarca que la fàbrica de Montcada compleix “escrupolosament” amb la normativa vigent  i ha superat tots els controls als que ha estat sotmesa per entitats com el CSIC i la Universitat Rovira i Virgili “demostrant que la contaminació de Can Sant Joan té el seu origen majoritàriament en el trànsit de vehicles i no en l’activitat industrial de la cimentera”.

 

En una altra nota de premsa, l’empresa destaca que la planta local ha aportat prop de 8 milions d’euros a la zona durant el 2012. Segons la cimentera, 300 famílies estan vinculades a la factoria a través de llocs de feina directa i indirectament i, durant l’any passat, Lafarge va invertir més d’un milió d’euros perquè la fàbrica sigui cada vegada més segura i eficient en matèria mediambiental.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari