El Suprem considera nul·la la requalificació dels terrenys que ocupa Valentine

L’Ajuntament de la Llagosta no descarta emprendre accions legals en defensa dels interessos del seu municipi

Valentine, en primer terme i, al fons, la Llagosta
Laura Grau

El Tribunal Suprem ha ratificat la nul·litat de la requalificació dels terrenys de Can Milans que va dur a terme al 2004 l’Ajuntament de Montcada i Reixac per propiciar el trasllat de l’empresa de pintures Valentine del nucli urbà a aquest polígon industrial. Malgrat que la tramitació urbanística es va fer amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya, el Suprem conclou que el canvi de zona verda per sòl industrial, només va beneficiar la fàbrica en detriment de l’interès general.

L’Ajuntament de la Llagosta va ser el que va denunciar el procediment entenent que perjudicava el seu municipi, ja que la factoria es va instal·lar a 150 metres de la població en un espai fins aleshores qualificat com a zona verda que delimitava el perímetre del polígon Can Milans. Al 2011, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es va pronunciar a favor del consistori llagostenc, sentència que va obligar la Generalitat i Valentine a presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem que ara acaba de ratificar la nul·litat de l’operació urbanística.

En conèixer la sentència, l’alcalde de la Llagosta, Alberto López (ICV-EUiA) ha expressat en un comunicat la seva satisfacció per la decisió judicial i ha anunciat que l’Ajuntament “estudiarà quines seran les passes a fer a partir d’ara en defensa dels interessos del municipi”.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari