L’Ajuntament assegura que Lafarge compleix la normativa en contaminació acústica

La regidora, Judith Mojeda, afirma que el consistori fa un ‘seguiment acurat’ del tema

L’Ajuntament assegura que Lafarge disposa de l’autorització ambiental que atorga la Generalitat i que compleix amb la normativa vigent en matèria de contaminació acústica. Així ho ha expressat la regidora de Medi Ambient, la socialista Judith Mojeda, en resposta a les crítiques de la Plataforma Antiincineració de Montcada, que ha demanat a la Generalitat que obri un expedient sancionador a la cimentera i el consistori perquè sosté que l’empresa està funcionant des de fa un any i mig sense complir la llei.

En aquest sentit, l’edil argumenta que “l’Ajuntament tracta per igual a totes les empreses sense fer cap discriminació i totes han de complir amb la llei vigent”, afirma Mojeda, qui ha afegit que l’Ajuntament va fer un pla de medicions de soroll de la ciutat amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de comprovar si la cimentera complia els límits establerts.

 

Respecte a les acusacions de passivitat i col.laboració del col.lectiu veïnal sobre l’actuació municipal, Mojeda ha dit que “l’Ajuntament treballa i fa un seguiment acurat d’aquest tema”. La responsable de Medi Ambient ha recordat que el Consistori va fer un Mapa de Capacitat Acústica de Montcada que no va comptar amb el vist-i-plau de la cimentera “ja que ens va posar un contenciós administratiu el 2011 –que encara està per resoldre– en considerar que és massa restrictiu per a la seva activitat”. Mojeda també ha remarcat que l’Ajuntament va exigir a l’empresa el Pla d’Adequació del soroll de la fàbrica i ha avançat que properament la planta local ha de passar un control periòdic integral on es tornarà a avaluar el nivell d’emissions sonores que produeix.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari